Going into surgery…

På lunchen idag var det dags att åka upp till ortopeden. Utan större förhoppning om att något stort skulle hända klev jag in genom dörrarna till Löwenströmska Sjukhuset.

Jag fick sitta och vänta i en evighet innan jag fick komma in. Sköterskan var ute vid två tillfällen och tyckte synd om mig. Läkaren var försenad pga. en patient som tagit miste på tiden eller nåt sånt. Jag hade fått en ”specialtid” som de använder till såna som behöver en tid lite snabbt, eller till att komma ikapp tidsförseningar med. De hade nog behövt ha den tiden blank idag för att komma ikapp schemat. Så kul fick de dock inte idag. Jag satt ju där snällt och väntade 🙂

När jag kom in till ortopeden så fick jag förklara för honom varför Dimman skickat upp mig till honom. Jag läste något fint latinskt i sjukgymnastikjournalen som jag mest log åt eftersom jag inte riktigt förstod vad jag sa. Per (ortopeden heter så) kände och klämde på mitt knä och konstaterade med ett STORT leende att ”bla bla samma latin som Dimman skrivit i journalen” och “det ska vi operera”. Jag har alltså mycket troligt just en sådan Plica som jag skrivit om tidigare här på bloggen.

Jag fick en tid till operation och ska sövas ner redan imorgon.
Då blir det en titthålsoperation där de klipper bort det förtjockade veck som jag fått på ledhinnan.

På vägen från sjukhuset tänkte jag igenom vad som just hänt och insåg att allting har gått så fort så jag är lite förvirrad. Det är ju bara en vecka sen Dimman bad mig kontakta läkaren. Jag har inte riktigt insett att jag om ett dygn inte längre är någon M67 2:a.
Det är så Plican kallas enligt ortopedtermerna. 🙂

Jag ringde självklart upp Kina, min styvmamma, för att berätta allt det här för henne. Det kändes riktigt skönt när hon sa att hon tar sig in från Blidö för att följa med mig till sjukhuset imorgon. Då har jag alltså någon där som kan hjälpa mig när jag sluddrande ska ta mig hem igen (eller faktiskt hade jag tänkt ta mig ända ut till ön). Tack Kina! Du är en sann pärla!

Håll tummarna för den här tjejen imorgon är ni snälla!!