Sysslor i vardagen…

Idag har vi gjort alla de där sakerna som alla gör utan att berätta om dem.
Jag tänkte att jag skulle gå emot principerna och berätta ALLT.
Är ni med??

Idag har vi dammsugit huset (minus barnens rum som de ska städa själva). Jag kan stolt meddela att bakom spisen hittade jag både spagetti och nudlar. Härliga tider! Hur kan det hamna grejjer där varje gång?

Jag packade in ett  krossat glas i en flingförpackning och hoppas att sopgubbarna inte skär sig.

Jag har tvättat fyra tvättmaskiner sen jag kom hem från jobbet och har ändå tvätt kvar. Emma och hennes kompisar var ju gulliga och fyllde på tvättstugans “att tvätta-hög” en hel del när de sov här häromdagen. En omgång lakan och en handduk och är det inte en sovtröja också per tjej? Hmm, mycket tvätt är det i alla fall för vi andra skitar ju såklart också ner kläder i full fart.

Att hänga och vika är också såna där skojiga grejjer som ingår i processen “smutsig tvätt blir ren tvätt” så det har jag också pysslat med. Hur kommer det sig att min hög alltid är minst? Går jag naken om dagarna? Byter jag inte underkläder varje dag? Svaren är Nej och Jo. Hmm…jag ska fundera på det där…

Peppars hus (undulatens bur) tömdes, diskades och fylldes med ny spån. Hon var lite trött eftersom det var kväll så hon satt bara där och tittade på mig och blev glad när det doftade gott igen. Just nu sitter hon och gungar lite långsamt på sin gunga och putsar sig själv. Putsning hos en fågel är ett tecken på att den mår bra. Jag har alltså uppfostrat henne väl. Hon gillar sitt nystädade hem lika mycket som jag gör. 🙂

Nya lakan är alltid krispigt och gott så vi passade på att bädda om sängarna också när vi ändå var igång och hade pulsen uppe. Jag ser fram emot att få lägga mig ikväll.

Matlagningdiskning och handling har faktiskt också skett idag men jag kan inte riktigt ta åt mig äran…men det har hänt! Per får dock ta åt sig precis all cred detta. Maten idag bestod av fläskytterfilé och potatisklyftor med “sour cream and onion” smak, bearnaise sås och en god sallad.

Emma har tappat bort sitt busskort IGEN! Vi tänkte två saker 1. Mäh, igen?? Hur slarvig kan man vara. 2. Jaja, vi beställde ju terminskortet på nätet så det är lugnt, vi får helt enkelt tillbaks det igen om vi rapporterar det som borta. Per gick in på nätet för att sätta igång ersättandet av det förlorade kortet. Döm om vår “förvåning” när vi inser att de ändrat på reglerna. Nu kräver de polisanmälan och skriftliga blanketter. Polisanmälan?? Fattar ni hur många som måste ha ljugit om bortslarvade kort om de måste göra så där??

Nu är ju inte hela torsdagen BARA jobb utan vi har också fått plats för lite nöjen:

LittleBigPlanet på PS3’an
TigerWoodsPGA-tour10
TV = Inside man
Kaffe Latte
Bloggning

Om ni nu tycker synd om stackars familjen Hertz som fått städa så där mycket så kan jag lugna er med att imorgon och under den kommande helgen så kommer inte många knop att göras här hemma.

SKÖNT!