Monday bloody Monday

Alla måndagar är inte bra måndagar även om man vill att de ska vara det. Behöver ni bevis?
Ok, jag har bevis så det räcker…(och blir över)

Bevismaterial nr 1
Dotterns jag-är-vaken-och-är-i-tid-till-tandläkaren-samtal klockan sju från vännen Frida uteblir fast hon lovat motsatsen. Jag ringer upp tio över och inser att hon sover gott och är försenad. “Inga problem mamma, jag hinner göra mig iordning och komma i tid”

Bevismaterial nr 2
Dottern lutar sig/somnar mot min helt nya tröja i tandläkarväntrummet och jag får foundation på axeln som INTE går bort. Pigg dotter?

Bevismaterial nr 3
Tandläkaren försöker få kontakt med dotter för att förklara vad tandställning innebär för henne. Dottern svarar inte utan står och blundar. Ett försök till att snabb-sova?? Generad mamma vallar dotter genom trettio minuters information om rälsens väg genom tandraden. Vallar=Håller vaken.

Bevismaterial nr 4
Jag och dotter åker hem enkom för att hämta son. Vänder tillbaka och reser till Stockholms Citykärna. Parkerar för det facila priset av tio kronor per åtta minuter. Som hittat!! Jag har med mig alla ifyllda blanketter, alla utskrivna kvitton och två avkommor. Här ska skaffas legitimationer på Skatteverket. Närmsta kontor där detta kan förverkligas ligger på  Klara Vattugränd. I alla fall enligt Skatteverkets hemsida. Deras felaktiga hemsida visar det sig. Här blev jag NÄSTAN arg!

Finns det någon som kan det där med hemsidor och kan lära folk att ändra uppgifterna där när de förändras i verkligheten?

Detta plakat möttes jag och mina legsugna barn av när vi gick in genom dörrarna…

Undantaget som bekräftar regeln
Mitt lunchsällskap var trevligt, underhållande och lyssnade på allt jag sa!
Tack underbara lunchängel. Vad gjorde jag utan dig??

Bevismaterial nr 5
Jag hade EN sak jag var tvungen att göra idag. Jag fick den INTE gjord.
Jag jobbade hårt, jag tog inga pauser, jag fokuserade. Det gick ändå inte.
Många andra saker blev gjorda men inte det jag hade tänkt….

Bevismaterial nr 6
Emma missade ju sin optikertid förra veckan, remember? Det gjorde hon inte idag.
Nej nej, det kommer ändå att skita sig, vänta bara ska ni få höra/läsa!

Väl hos optikern visar det sig att de bokat upp fel sorts tid och alltså inte alls kan göra den linskontroll som hon så desperat önskat sig. I ett försök att göra någon nytta testades synen istället för körkortstillståndet men en ny tid nästa vecka är bokad för att försöka få klart kontrollen för linser.

Nu trodde jag att jag hade alla bevis jag behövde till tesen “Måndagar är inte alltid bra måndagar!!” Jag fick dock ett bevis till…

Bevismaterial nr 7
På kvällen fick jag besök av en vän. Vi pratade och umgicks som vänner gör. Efter besöket vinkade jag av gästen och gick in i köket för att dricka te. Jag tänkte att det var skönt att allt gick som det skulle. Inga fler bevis…..

Ha! Efter en stund ringer dörrklockan och jag fick bevis nr 7. Tror ni inte att hon åkt iväg i sin bil bara för att efter en stund komma på att telefonen låg kvar hemma hos mig? Jorå!!

Det finns EN riktigt bra grej med måndagar.
Imorgon är det tisdag.