Att Mörsa, Mölja, Plöja, Maxa, Pressa, Gasa

Uppgiften för veckan var kristallklar, projektledaren hade gjort mer än klart vad som förväntades av mig. Jag skulle prestera fler dokument, intervjua fler specialister, prioritera och tidsestimera fler aktiviteter än vad som var möjligt för en människa 🙂 Detta skulle bara göras!

Så vad gör man??

Jo, man bokar ett konferensrum, tar med sig dator och annan nödvändig utrustning som t.ex. Pepsi Max och sin kollega Åsa (även hon med dator och dessutom utrustad med en briljant hjärna). Sen sitter man där inne precis hela dagen och mörsar!!

Jag insåg på lunchen att alla inte vet vad detta ord betyder så jag tänkte undervisa er alla i betydelsen så som jag känner den:

När man MÖRSAR så kör man verkligen järnet, man stannar inte för något, man ger inte upp när ögonen går i kors eller när man känner att tröttfnittret börjar spridas i kroppen, man bara jobbar, jobbar och jobbar.

Man MÖLJAR igenom uppgiften, eller PLÖJER igenom det som måste göras, MAXAR allt man har, PRESSAR igenom jobbet eftersom någon måste göra den eller så GASAR man allt man har men det är svårt när man redan är på den absolut maxpunkten av vad som finns.  🙂

Ordet mörsa kommer från detta enligt Wikipedia:

Mörsare var en äldre typ av kortpipig artilleripjäs. Den sköt projektilerna i starkt krökta banor och utgångsvinklarna var större än 45°. Därför har även benämningen haubits använts för denna typ av vapen. Mörsare tillverkades i alla storlekar från små handmörsare till modeller som skjuter kulor med mer än en halv meters diameter. De kunde skjuta brandbomber, spränggranater med eller utan extra splitter samt även homogena rundkulor i gjutjärn eller sten som enbart var avsedda att förstöra bebyggelse innanför försvarsmurar.

I projektilutgångsvinkelhänseende motsvaras den idag närmast av granatkastaren.

Hur det gick?
Det gick precis TOKBRA!!!
Det känns superskönt att äga uppgiften och att ha tid kvar till att göra det jag ska!!

Tack för att ni frågade  🙂