Skolavslutning och Färjeturer till Ön

Idag fick jag ingen semestersovmorgon utan gick upp och gjorde mig iordning som vanligt på morgonen. Som en äkta bloggare: Här var min outfit för dagen.

Den tidiga morgonen förklaras med att jag skulle gå på Emmas skolavslutning idag.
Min lilla sistfödda gick ut nian! Helt galet.
Här är mor och dotter på väg till skolan.

Elever, Mentorer, Lärare, Föräldrar, Syskon och övrig familj samlades i den stora aulan på Rudbecks Gymnasiet. Gärdesskolan som Emma gått i sen sexårsverksamheten har nämligen sina 7:or, 8:or och 9:or i gymnasieskolans byggnad pga. utrymmesbrist.

Många elever sjöng och spelade under avslutningen. Många i bänkarna blev blanka i ögonen och jag var inte den enda som blev stum av beundran när vi fick höra sådana begåvningar! Vi samlades sen klassvis och eleverna fick höra fina tal från sina lärare och fick sina betyg. Emmas betyg var verkligen fantastiskt!! Hon är duktig och har kämpat bra.

Efter avslutningen åkte jag en sväng till Stinsen där jag köpte en jätterosa superskön kofta/hoody/tröja. Jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara den. Skön och fin tyckte jag den var i all fall!! Ni får nog se den senare i helgen.

Väl hemma möttes jag av fyra tjejer som lagade mat i mitt kök.
Regnet smattrade mot hustaket så Emma med vänner hade bestämt sig för att ha en filmdag som start på sommarlovet. Jag åt lunch, packade in Peppar och mig själv i bilen och började resan ut till Blidö.

När vi kom fram var Vitsippan kall och ruggig. Jag fick sätta igång en brasa för att värma upp lite….
Peppar gillar inte när det är kallt. Inte jag heller för den delen!
Kina kom superlägligt och bjöd mig på middag som jag självklart tackade ja till direkt.
Kaffe på maten var verkligen ett extra plus.
Tack så jättemycket för det välkomnandet!!

Emma stannar hemma i stan över helgen. Hon ska sova över hos en klasskamrat i natt och hos en annan klasskamrat imorgon. Marcus däremot tog med sig sin kompis Fredrik ut till ön. Nu hoppas vi på en skön helg även om det faktiskt, jag måste erkänna det, REGNAR.

Det har varit en skön dag, i långsamt tempo utan några "måsten".
Det kan alltså vara en härlig semester även utan blå himmel!

Ta hand om er!!

MIA