Garage sale!

Jag har ALDRIG kunnat sälja något begagnat från vårt hem.

Andra människor som inte längre vill ha sin soffa, sitt matbord eller cykel, lägger ut den på www.blocket.se eller www.tradera.se . De försöker få lite pengar för grejjer som fortfarande har några år i sig.

Det kan inte jag.

Min man kan inte heller. Han har i alla fall aldrig provat. Jo, en gång….då sålde han min Ford Escort efter att jag lovat honom att han skulle få alla pengar han fick in på försäljningen.   🙂

Jag har skänkt bort bokhyllor, soffor, fåtöljer, köksbord med stolar, lampor, skor, jackor, kläder, datorer och ……till och med en Volkswagen!!

Det var en underbart bäbisblå bubbla av årsmodell 1971.

Detta skedde 1997 så jag har tyvärr ingen digital bild på min älskade lilla GER585 men ni får föreställa er förlusten. Då menar jag den känslomässiga 🙂

Det här sättet att göra sig av med prylar har inte varit ett ekonomiskt bra förfaringssätt, men jag har svårt att sälja begagnade saker. Det känns svårt att ta betalt…

Nu hade jag ÄNTLIGEN tänkt ta tag i situationen och hade samlat ihop det guld vi har hemma. Det tänkte jag sälja. Jag har nog gått på reklamen på radio som nuförtiden ger oss all anledning att sälja vårt guld på "sms-guld".  Jag tänkte dock inte göra det på det sättet utan jag tänkte gå till en butik.

Jag åkte iväg till Stinsen och pratade med två ställen där. Jag insåg snabbt att här var det inga pengar att hämta…Det var massa regler för stämplar, vikt, tvåveckors väntetid osv osv så jag åkte hem igen.

Väl hemma öppnar jag burken med guld och tänker lite på om jag ska skita i försäljningsgrejjen och lägga tillbaks grejjerna när jag ser……min mans vigselring. Oops!

Jag har plockat ut den ur burken nu och jag har kollat upp att bästa försäljningsstället ligger i Gallerian och vid Gullmarsplan. Där finns inga konstiga regler. 18-årsgränsen ska jag nog fixa, i övrigt inga konstigheter.

Tror ni att jag kan få guldet sålt och ännu viktigare, kommer jag bli rik?