Stängningslördag

Vi vet ju att sommaren tar slut och vi vet också att det tar tid att ta in alla sommarsaker så de är i fin form till nästa sommar, så vi jobbade hela förra helgen och vi jobbade hela denna helg också.

Jag började med att skörda ALL chili på mini plantor som gett oss massvis med frukt i sommar. Jag klippte sen ner dem för att behålla dem svalt till nästa sommar….

….men sen åkte de på komposten. Jag får helt enkelt köpa nya plantor nästa vår. Jag orkar inte ha dem ivägen i nio månader och blomsterlandet ska ju få kunder de också…

Sen satte jag igång med att tömma båten på prylar. Det var simleksaker och olika typer av solstolar, solsängar, vattenflaskor, tampar, kilar och navigeringshjälpmedel. Det var fendrar och förbandslådor, laddningssladdar, öskar, två kapell och mycket mycket mer. Jag fick gå många gånger med skrindan innan båten var tom.

Varje gång jag gick från bryggan till båten så skvalpade det rejält under mig. Anledningen till det höga ljudet var att vattennivån är det lägsta jag någonsin sett. De här två stenarna brukar ju ligga i vattnet (i vissa extrema fall helt under vattnet) Idag kunde jag gå runt dem båda med skor på fötterna. Otroligt! Jag hade alltså en strand mellan mig och båtens för. Sjukt lågt vatten!

Under tiden jag jobbade med att dammsuga och putsa och gnugga på båten för att börja det långa jobbet med att få den superfin inför vinterförvaringen så satt Per på taket. Igen. Han är envis den där maken. Han ville verkligen få bort allt löst och skrapa bort allt som inte var löst för att slutligen behandla hela ytan.

Jag lämnade båten när jag inte orkade längre och gick och tog hand om chilin. Jag lade in dem i burkar. Igen. Det har blivit en favorit.