Andra omgången testpizza

Idag tänkte vi att ”vi skulle göra något annorlunda mot vad vi brukar göra”, så vi cyklade från Blidö över till Yxlan. Där stannade vi på Pers kusins exmans nya ställe som min klasskompis ägde förut. Där tog vi varsin dryck och satt och mös. Jag tog en bild på min underbara dotter.

Sen tog jag en bild på hennes pappa ihop med henne. Fina va?

Sen cyklade jag ut på färjan och åkte över till Furusund. Per och Emma stannade dock kvar på Yxlan.

Jag skulle nämligen iväg till Furusund för att träffa några tjejer från skolan. Regnet kom och gick lite hela tiden medan vi pratade. Vi fick sitta med regnkapporna på men så fort det blev en plats ledig under markisen så bytte vi plats.

Här ovanför ser ni Nina, Helene och Kristine på bild. Jag ville dock också vara med så jag bad en annan gäst att ta en bild och då blev det bilden nedan.

Fyra tjejer från klass 9E!

Efter två timmar tackade jag för mig och tog färjan tillbaks hem igen.

När jag kom hem satte vi igång med pizzabaket som Per satsat på i flera dagar. Vi hade två olika degar (en med torrjäst och en med färsk jäst och massa special enligt Tareq Taylor).

Vi bakade flera pizzor och delade alla på tre bitar, så alla fick smaka på alla sorter.

Pizza 1: Tomatsås, Mozzarella, Olivolja, Skinka, Basilika, Flingsalt på gång…

Pizza 2: Tomatsås, Chevre, Fetaost, Mozzarella, Gorgonzola på gång….

Pizza 1 i bakgrunden och sex bitar deg av Tareq Taylors sort i förgrunden

Pizza 1 klar!

Pizza 2 klar!

Pizzabagares fulla fokus!!

Pizza 3 in the making: Creme Fraiche, Parmesan, Pecorino, Olivolja och efter gräddning Ricotta med citronzest, Olivolja på kanterna, parmesan och svartpeppar

Pizza 3…

Min bit!

Pizza 4: Tomatsås, Västerbottenost, Mozzarella, Salami, Ruccola

Vi fick inte i oss alla pizzor som vi planerat så Emma och Per sprang över med den till mina föräldrar.

Jag hoppas de tyckte om den!!