Another day in paradise

Kina hade gett havtorn till sin granne och fått blåbär I utbyte, och det gjorde att jag och Per bjöds på jättegoda (och helt nybakta varma) blåbärsmuffins!! MUMS!

Jag har inte skrivit om det förut, men den här sommaren är helt galen vad gäller myggor. Vi har fått en helt ny sorts myggor som är mycket mindre än de vanliga, lite randiga, blir till mos när man slår dem och som går till omedelbar attack så fort de ser en människa. För min del är det bara lite jobbigt att bli stucken då och då, men för Per så handlar det om att bli stucken hela tiden, och av att få massor av kliande myggbett.

De här myggen gör att vi uppskattar vår nya myggjagare ännu mer än vi hade gjort i vanliga fall.

Jag har inte klippt gräset på flera veckor. Det har inte behövts. Gräset växer inte när det inte kommer nåt regn. Det dör av all sol istället.

Däremot vaknar det blommor runt huset. Här ovanför ser ni t.ex. några sköra och väldigt vackra blåklockor som jag hittade vid tvättlinan.

Blommorna på altanen är lite mindre sköra 🙂 Pelargonerna jobbar hårt och mycket. De älskar ju också sol!

Nere vid stenpiren vid stranden växer också blommor. Jag vet inte om vi ska kalla dem vackra, men jo….även ogräs kan vara fint!

Det har blåst sydligt de senaste dagarna. Det gör att allt soluppvarmt ytvatten kommer in till oss. Vi klagar inte. Vi har numera 22 grader i vattnet och man kan ligga i hur länge som helst!

Tiden på dygnet spelar ingen roll. Morgondopp, middagsbad, eller kvällsbad. Alla sorter är lika härliga!

Fullt medvetna om att det faktiskt inte behövs någon bastu så tändes den ändå upp. Kanske var det en start på höstens lördagsbastuträffar?

Grannarna ömsom bastade, badade, skrattade, pratade och umgicks. Allt med coronaavstånd så klart! Ingen av oss antas vara smittad eftersom vi sitter här ute på vår kobbe, men ändå…

Vi hade det så otroligt trevligt.

Som utsikt såg vi kite-surfarna som alltid flockas i vår vik så fort det börjar blåsa.