Syskonträff på havet

Idag kom en av mina systrar på besök. Det är väldigt sällan, om någonsin, som jag träffar henne utan man och/eller barn. Det blir ju så när man har familj. Inget konstigt med det, men det kändes ändå lite speciellt och jag blev glad att hon lade sin dag på oss. Det var härligt!

Vad tror ni att vi gjorde? Jo, självklart åkte vi ut på havet med henne!

Hon såg ut att tycka om turen!

Vi tog en tur förbi Hundskärsknuv och fyren där. Detta för att lätt ta oss in till Rödlöga.

Kanalen är ju sååå mysig, och vi har inte varit där på hela sommaren så nu var det dags!

Sen drog vi upp till en ö mellan Fejan och Kapellskär där vi hört att det var bra skydd för vindar och där det skulle finnas många tilläggsplatser. Det gjorde det också.

Det visade sig att det var så djupt vid klipporna så att väldigt stora fartyg nog har lagt sig här förut. Detta syntes på land eftersom det här och var fanns såna här förtöjningsanordningar fastsatta i berget.

Vi hade varit i kontakt med min bror och svägerska och siktat in oss på att ses idag, så efter en stund kom även de körandes mot kobben.

Vi åt lunch och pratade lite men redan två timmar efter att brorsan kommit till kobben kändes det som att det blåste så mycket att vi lättade ankar och drog hem igen.

Vissa delar av färden var lite småskumpiga men på bilden ovan (när vi fått lä från den värsta vinden av en närbelägen ö) gick det rätt bra att dra hemåt.

Väl hemma höll vi på att förgås av värmeslag, så Per satte upp ett segel över bordet så vi kunde få skugga. Det var såååå skönt!

Nu har syrran åkt hemåt och Per gått inomhus för att laga middag. Jag sitter och njuter i kvällssolen och tänker att jag har det bra. Jag njuter av livet!