Norr om Lidö…

Man vill ju inte ge bort sina bästa sandbottenställen…..eftersom andra då kommer börja åka dit, men jag kan säga att vi var vid en sån sandbottenvik idag. Vi låg på svaj och mös!

Längst inne i viken där det är så grunt att ingen båt kan gå in mot land, låg en röd prick och vilade. Jag antar att den också mös. Vi måste nog rapportera in den till Sjöfartsverket eller nåt…

Vi låg alltså på svaj hela dagen tillsammans med våra vänner Sannah och Christer. De låg i sin båt och vi låg i vår.. Vi åt lunch. Vi fikade. Vi badade. Somliga mer tveksamt än andra. En del (Per och Christer) inte alls……

Jag hoppade i plurret och tvättade bort alla begynnande havstulpaner. De kommer ju alltid som små krälande larver i juli och börjar sätta igång sina runda bon….

Så nu hoppas jag att vi slipper dem i höst.

När vi kom hem till bryggan med Hedwig så visade det sig att både Ameli och Filippa åkt dit också. Därmed var båda mina båt-bröder också på kobben. Kul. De var där för att hälsa på pappa och Kina.

På kvällen gick vi ner till bryggan för att grilla med dem. Henrik och Christers grillar satte igång fint, men vår ville inte bli varm. Det löste dock hela tjocka släkten genom att blåsa på vår kol med en SUP-pump 🙂 Jag blev helt rörd när de tog tur att pumpa….

Efter en härlig middag i solnedgången så hoppade alla utom jag in i bastun. Sen badades det friskt. Det är ju rejält varmt i vattnet nu. Det har ju blåst in varmt ytvatten mot oss i en vecka nu. Perfekt för nattbad!