Solskyddsfaktordag

Idag har det verkligen varit soligt. Vi har druckit mängder av vatten och flädersaft för att hålla oss på rätt sida av huvudvärken. Vi åkte ut till en ö lite utanför Fejan. Där låg brorsan med sin familj redan så det var vår anledning till att det blev just den ön.

Än så länge lever några växter på öarna. Det hörs dock tydligt när man kliver på det som växer att det är torrt som fnöske.

Torr höll sig även Maja när hon paddlade SUP. Hon plurrade inte en enda gång.

Per har beställt rostfria aluminiumstolar att ha på båten, men leveransdagen har flyttats fram gång på gång, så vi satt direkt på berget idag. Det gick finfint även om jag måste erkänna att jag har lite tant i mig och gärna hade suttit lite ”bättre” 🙂

Fokus på gräs

Fokus på stugor

Vi låg som i en skyddad lagun där det var djupt överallt in mot land. Ett sånt perfekt ställe att lägga till vid med så perfekt skydd för alla vindra var det länge sen jag såg. Jag kan förstå varför det fanns två utedass här. Kommunen tömmer nog hellre dassen än har hundratals folk här som bajar lite här och var på denna (vad jag antar är en mycket) välbesökta ö!

Foto: Frida Erlandsson

Hedwig

Jag gick runt en liten stund på ön och såg att de fantastiska tilläggningsplatserna fortsatte även på andra sidan. En perfekt segelbåtsö.

Henrik och Fridas båt i förgrunden och Min och Pers båt i bakgrunden, Maja på Fridas SUP däremellan!

Svinto och Per kikar på Henrik som är ute och paddlar

Maja gick idag från att sitta ner på SUP’en till att sitta på knä, till att stå upp!

När det kändes som att solskyddet (50) inte längre gjorde nytta vinkade vi hejdå till Maja, Alexander, Henrik och Frida och puttrade hemåt. Där möttes vi av en stor skara grannar. Vi stannade kvar hos dem i två timmar och satt på coronaavstånd och mös tills det började kurra i magen!