Sanden är flyttad. En stund.

Vi bor ju på den långgrunda sandiga sidan av kobben. Det har jag alltid sett som ett stort plus eftersom jag är en badare som dessutom älskar sandbotten. Har man båt så kanske man inte älskar sand riktigt lika mycket eftersom den flyttar sig hela tiden och gör det grunt där naturen får lust att göra det grunt. Ibland är det inte samma ställe som man själv hade önskat.

Tidigt i morse flyttades lite av sanden från ena sidan bryggan till den andra. Den ligger ju kvar där några månader i alla fall, tills båtsäsongen är över, och höststormarna tar och flyttar tillbaks den igen 🙂

Jag var inte ens vaken när den här lilla flytten skedde, men pappa var på plats och dokumenterade det hela så jag (och ni nu) kunde få se det i efterhand. Janne var även med och övervakade processen.

Sanden flyttades sedan medelst muskelkraft ut så den fyllde ut mellanrummet mellan de stora stenarna. Per, pappa och Janne stod för muskelkraften. Jag tog ansvar för dokumentation 🙂

Poängen med sandflytten var ju att få i lite båtar i plurret. Så när sanden låg där den skulle, och vår nya granne Niklas kommit ner för att bistå, så kånkades de tre sista Y-bommarna på plats.

När de ändå var i gång så flyttades rampen till bryggen tillbaks till sin plats. Den hade varit bortplockad för att göra fri väg åt grävmaskinen.

När den låg på plats så kändes det som att vi var redo för sommar!

Min lillebror Henrik är inte riktigt redo än, men kommer förhoppningsvis att bli det snart. Han har ju slitit en hel del med att bli just sommar-redo. Idag var ingen undantag. Jag fattar inte riktigt vad han pysslar med, men vi höll honom sällskap då och då när han mekade med sin motor. Pappa likaså!