Siaröfortet, tur 2

Idag var det nog det mest perfekta vädret för en båttur som man kan tänka sig, så vi packade kaffe och drog ut på sjön. Vi hade tänkt en tur runt ön, för att få en tur där vi skulle känna lite på Hedwig (båten). Per kom dock på att vår granne skulle lägga i sin pärla vid Bergshamra idag, så då ändrade vi oss och tänkte åka och kika hur det såg ut där.

Vi åkte norr om Blidö, runt Yxlan och mötte självklart en Finlandsbåt i leden. Vi hann aldrig till Bergshamra utan träffade faktiskt på Anders, och Janne som hängt på som sällskap, precis när vi tänkte svänga upp mot Bergshamra. Hade vi kommit en minut senare hade vi missat dem, nu kom vi glidande i exakt rätt tid. Slumpen.

Janne berättade att de skulle åka till Siaröfortet för att ta en kopp kaffe och frågade om vi ville hänga på. Det lät ju trevligt, så vi tackade jag. På säkert coronaavstånd intogs alltså det medhavda kaffet på bryggan på Kyrkogårdsön som kobben med fortet heter.

Det var förvånansvärt många båtar på ön. Jag gissar att det kommer vara så hela säsongen. Folk kan ju inte åka utomlands, så de åker väl ut i sina båtar istället.

När kaffet var uppdrucket var Janne snäll och visade oss andra runt på ön. Vi hade ju aldrig varit här förut.

Inte nog med att det ligger en kolerakyrkogård här på ön, det ligger ävcn ett fort här med skyttegravar och kanoner som visar på just detta.

Det var både maffigt och läskigt att gå omkring på området.

Här ovanför ser ni hur platt vattnet var idag. Vädret kunde man inte klaga på.

Vi kunde ha gått in i fortet om vi hade köpt poletter i värdshuset, men vi lät bli idag. Jag tror vi får göra det någon gång när det inte är corona som härjar runt omkring oss. Det var dock en kul grej att ha sett det som syns från ovan.

Tack Janne för att du visade oss detta!!

Vi drog sedan vidare hemåt.

Hedwig går väldigt bra i vattnet. När vi kom hem till vår fjärd ”lekte” vi lite och testade hur hon funkar och det känns verkligen som om hon går på räls. Så stabil!!

Det känns som att det kan bli en härlig sommar trots all runt omkring…