Maldiverna 2019

Åh!! Det är så svårt att beskriva hur bra det är här! Det var nästan så att jag tänkte att jag skulle strunta i att försöka mig på det och istället bara visa bilderna från dagen, men det är verkligen några saker jag vill berätta ändå…

En av de ballaste (och läskigaste sakerna hittills) är alla djuren i havet! Det är nästan märkligt hur många fiskar det finns här!

Igår när jag satt och pratade med Per på vårt soldäck och summerade dagens hitresa, så simmade två stora rockor förbi under oss…. De var nog en meter i själva kroppen, sen var ju svansen en meter också. Snacka om chock för en svensk Mia.

Idag när vi var ute och gick runt ön (1,3 km lång, drygt 3 km om man går runt hela ön) så såg vi många hajar, fiskar, krabbor och rockor precis i strandkanten.

Det är verkligen sjö(o)djur överallt. Under informationsträffen idag berättade de att det bara finns en fisk som är riktigt farlig. Den ska man inte träffa på, men det finns massor av den. Jippie liksom! De tyckte dock att det var lätt “ser du en så backar du därifrån”.

Det här har ju gjort att jag är livrädd för att snorkla. Jag stöter ju på ett djur HELA tiden! Jag har försökt lite längs med stranden idag, men blivit livrädd varje gång det kommit ett monster mot mig. Vi får se hur jag ska klara av att snorkla vid reven…. Min tanke är att jag ska följa med ut på en snorklingstur guidad längs med deras “husrev”. Det finns ju mycket att se OM man vågar.

Vi bor i de allra bästa husen här på ön. Vi har verkligen den allra bästa kusten, så det känns ju som en lyckoträff! Vi har bästa utsikten, bästa väderstrecket (väster hade ju Per i och för sig valt med flit) bästa stranden (inte så mycket snäckor att gå på) och bara bästa helt enkelt! Jag är så nöjd!

Vi har träffat det urgulliga och trevliga paret, Phillippe och Maureen, ett sjuttioårigt par från England som firar sitt guldbröllop. De har sin son i Sverige och barnbarnet pluggar i Växjö så de älskar Sverige, vilket var bra för oss, för de gillade oss direkt!

Klockan är ny halv fyra. Per ligger i skuggan på vår altan i solsängen. Han lyssnar på musik och “relaxar”. Jag sitter på balkongen och bloggar till er. För en stund sedan tog jag ett bad från soldäcket. Vi har det verkligen perfekt här hemma vid vårt hus, men nu tänkte vi gå iväg och se om vi kan hitta något skojsigt att göra. Det finns nåt runt varje krök!

2 reaktioner till “Maldiverna 2019”

  1. Ser helt fantastisk ut, förstår att ni inte kan göra annat än att njuta

Kommentarer inaktiverade.