Målarparet!

Frukosten intogs i soffan framför dagens hetaste ämne “VALET”. Vi förstod ju att vi inte skulle få någon visshet i utgången förrän tidigast till kvällen, så vi tog på oss målarkläderna och gick ut till målarpytsarna och penslarna i friggeboden.

Idag var det nämligen dags att måla takfotsbrädorna på huset (som inte blev målade i somras) och för friggeboden att få bli vackert röd och vit. Per tog sig an stora huset och jag tog det lilla.

Jag målade allt som var rött förutom den översta “triangeln” på vardera gavel. Jag kan ju nämligen inte stå på stege. Inte sen i våras när jag pajade mitt knä. De småsnuttarna måste Per ta från stegen.

När Per var klar med sina två brädor på Vitsippan, så gjorde han slut på den vita färgen på boden. På bilden ovanför ser man ganska tydligt hur den röda färgen skiljer sig mellan det jag har målat och den övre lilla triangeln som inte är målad. Det är faktiskt skönt när det är så där, för då känns det som att man gör någon nytta. När vi målade det stora huset så såg vi ju ingen skillnad på det omålade och det nymålade….

När jag var klar var jag så varm att jag gick ner och badade. Vädret var ju ljuvligt! Som värsta sommardagen!

Nöjda med dagen åkte vi hem med 17-färjan.

Väl hemma möttes vi av ett brev från bostadsrättsföreningens styrelse i postfacket. Tydligen har någon rapporterat oss som regelbrytare. I våra stadgar står att man endast får grilla med gasolgrill på balkongerna och tydligen har någon anmält att vi bryter mot reglerna och använder kolgrill. Jag fick ont i magen och mådde jättedåligt, blev ledsen och orolig. Jag gillar inte att någon är “arg” på oss.

Per reagerar helt annorlunda och drog istället fram datorn och snabbt skrev han ihop ett mail till styrelsen där han förklarar hur det egentligen ligger till. SJÄLVKLART bryter vi inte mot någon regel. Det skulle aldrig falla oss in. Vi har en grym jäkla gasolgrill. Kanske grannarna är avundsjuka?

Just när jag skriver detta så drar Per igång grillen 🙂