Lördag på havet

Vi båtägare vill ta tillvara på de varma och härliga dagarna ända tills de gått över till att bli krispiga och isiga vilket gör att båten måste upp ur plurret. Därför åkte vi ut på havet även den här lördagen.

Vi åkte norrut och svängde in i Norrtäljeviken. Efter att ha glidit fram i de varierade högsta tillåtna hastigheterna så svängde vi söderut ner i hattsundet. Där har vi aldrig varit, men eftersom våra vänner Martina och Göran tittat på flera fritidshus längs med just det sundet så var vi nyfikna.

Efter att ha tittat på stora hus, små hus, charmiga hus, konstiga hus och avsaknaden av hus så åkte vi tillbaka ut i Norrtäljeviken och tog oss ut mot Lidö.

Vi stannade till vid deras gästbrygga och där åt vi lunch.

Efter löjromskrustader och härligt matiga mackor tog vi en promenad uppe på ön. Där insåg vi snabbt att det snart skulle bli bröllop…

…så vi tog några korta steg till innan vi tog oss ur vägen för de finklädda.

Vi åkte sen söderut/hemåt igen! Långt bakom oss såg vi en Finlandsfärja, så vi väntade in den för att se vilken det var.

Vår båt har en vattentermometer och idag var det kul att kolla tempen lite överallt. Det kallaste vi mätte upp var 17,2 grader och det varmaste 18,12. Det är som en normal sommar i skärgården.

Självklart badade jag så fort vi kom hem!

Per och jag hann göra lite nytta hemma också. Jag klippte allt gräs och Per tvättade av friggeboden så den kan målas. På kvällen bjöd vi in Pappa och Kina på middag.

Sent på kvällen är det nu helt kolsvart utomhus och vi sitter och kollar på film och funderar på valet som sker imorgon. Både Per och jag har förtidsröstat för att kunna stanna länge på ön i morgon. Om vi vill.