Lördag med sol sol sol

Oj oj oj, vilken dag vi haft!

Så fort jag kom ut genom dörren så såg jag hur snön glittrade på altanstaketet.

Per, Marcus och jag gick ner till stranden för att kolla hur tjock isen hunnit bli.

Vi hade letat efter en isborr i pappas garage, men inte hittat någon, så vi gjorde hål i isen med ett helt vanligt spett. Det funkar ju det också!

Det visade sig att isen var mellan 15 och 20 centimeter tjock. Rejält så det förslår alltså. 10 centimeter räcker ju för att köra lastbil på. Jag passade på att ta en bild av familjens snyggingar mellan håltagningarna. De tog nämligen inte bara ett hål, utan många på olika ställen.

Finaste maken!!

Härligaste sonen!!

Hålen gjordes längre och längre ut på isen…

Marcus gav inte upp utan tog fler och fler hål.

Det syntes på honom att själva “stoppa ner handen i hålet och känna efter hur tjock isen är” var det jobbigaste momentet. Det var inte direkt varmt vatten där nere i hålen…. 🙂

Helt plötsligt såg vi några grannar som vinkade inne vid strandkanten, så vi gick in mot dem och sa “Hej”

Per och Anita hade inga isdubbar så de stod på fast mark. Det gjorde de nog rätt i. Man ska inte underskatta farligheterna ute på isen.

Runt våra halsar hängde det ju just isdubbar.

Där vi stod och pratade rinner det ner sötvatten i havet, så där fryser inte isen till. Här ser ni också hur lågt vatten det är just nu. Överallt sticker stenarna upp genom isen..

När vi pratat klart med Per och Anita gick Per och Marcus längre ut på isen och fortsatte med håltagningen. Ser ni de två små prickarna långt där ute? Det är Per och Marcus.

Jag älskar hur solen blir på bild.

Plötsligt hördes ljud från strandkanten. Det var min bror Henrik med familj som kom gående. Här ser ni dottern Maja och hunden Svinto som kom ut en liten liten bit ut på isen.

Familj!!

Per drog iväg för att köpa fikabröd på ICA medan vi andra tog en liten sväng ut i den “före detta skogen”. Henrik och Frida hade inte sett kalhygget så vi var ju tvungna att ta en titt. Precis när Per kom hem från ICA upptäckte Maja att det stack upp två stora (typ 20 centimeter långa) skruvar rakt upp ur grusvägen. Det var ju som gjort för att få punktering, så Henrik gick och hämtade skruvdragare (det gick nämligen inte att få bort dem med handkraft) och tog bort dem innan Per fick passera.

Min pappa och mitt fadderbarn. Maja med sin farfar!

Maja, Marcus och Rune på väg in till Kina för att fika!

Efter fikat gick vi ner till bryggan och satte oss i solen.

Vi hade i och för sig på oss bra kläder (marinoull är varmt och skönt) men solen hjälpte verkligen till och fick oss att sitta i flera timmar och bara mysa….

En liten flaska öl, ett glas vin och en kopp kaffe hjälpte ju också till med mysnivån.

Per var dock ute och skidade på isen. Ser ni den svarta pricken långt långt där ute på isen? Det är Per. 🙂

Hunden Svinto satt snällt och väntade vid flytbrygga som är uppdragen på land över vintern. (Till slut släppte vi dock lös honom och lät honom springa runt och leka)

Svägerska

Lillebror

Åh, ljuvliga sol! Kom gärna tillbaks imorgon igen!

Vilken härlig dag! Den här dagen ska jag försöka minnas och ta fram när det är lite mörkare, gråare och tristare.