Soffbord – sökandet pågår

För många år sedan, kanske så mycket som 20 år sen, köpte Per och jag en stor kista på en möbelaffär söder om stan. Jag försöker minnas vad den hette….ASKO tror jag. Det tog en hel evighet innan vi fick kistan hem till oss, för den skulle resa från Mexiko. Kistan skulle vi ha som soffbord och förvaring i ett.

I alla år har Per retat sig på handtagen som finns på alla fyra sidor. Folk har en förmåga att komma åt dem när de sitter i soffan och då smäller de hårt mot metallbrickan som är under handtagen. Jag har retat mig på att kistan är så mörk och att den är så “tung” i utseendet. Vi har dock båda två verkligen älskat hur mycket vi har kunnat stoppa ner i kistan.

Kistan fick självklart följa med oss när vi flyttade till Solna. Det fanns liksom inget annat sätt. Förvaring måste man ju ha.

Problemet uppstod när jag köpte en ny matta. Mattan är ju så färgglad och skulle sprida mer glädje om den syntes bättre. Nu står ju dock kistan där på mitten och täcker massa fina färgkluttar. Så kan vi ju inte ha det, eller?? Vi är fortfarande lite osäkra, men tänker att det nog skulle se bättre ut med en nättare sak där på mitten av mattan.

Nu har vi ju dessutom tömt kistan på alla flaskor med whisky, likör, cognac, vodka och andra alkoholhaltiga drycker och ställt in dem i det nya skåpet i köket, så nu skulle vi faktiskt kunna ha ett “normalt” bord.

Då kom problemet.

Vilket bord ska man köpa??

Enligt vår dotter Emma, så måste bordet vara helt kvadratiskt. Detta eftersom vi har hörnsoffa.

Enligt mig så måste soffan ha en sån konstruktion så att vår robotdammsugare kan komma under bordet för att städa.

Problemet är att de flesta bord idag ser ut så här, med medar (inte bra för dammsugaren) och utan hylla (var lägger man tidningar och fjärrkontrollen?):

Novali, Mio
Amanda Mio

 

Så jag letar på nätet för att se om jag kan fall för något bord, men det har inte hänt ännu. Det närmaste jag kommit ett bord som skulle kunna duga är de här:

Kvadratiskt
Hylla
Någon form av “galler” i hörnen. Snyggt eller fasligt?

Paris, Helgbutiken

Kvadratiskt, men med lite böj
Hylla, även om den är liten
Vet inte om det är fint, eller fånigt.

Louise, Mio

 

Kom just på att även om jag hittar ett bord som jag gillar så måste ju Per gilla det också. Det kanske blir en kista från Mexiko i slutet ändå….  🙂