Härlig, solig, långsam lördag

Per och jag tillät oss att sova riktigt länge i morse, och sedan ligga kvar och titta på morgonteve när vi äntligen vaknade. Efter det åt vi en frukost som var precis så där härlig som bara en lördagsfrukosten kan vara. Kina ringde och jag fick information om att nu har nästan hela skogen försvunnit på Blidö. Det som är kvar kommer tas ner på måndag. Det ska bli intressant att åka dit nästa helg och se hur det ser ut. Jag gissar att det är ljust.

Vi kom inte ut ur lägenheten förrän klockan var riktigt mycket. Nästan lunchdags. Pinsamt, men ändå inte… Vi åkte norrut och stannade till vid butiken som jag vet säljer riktigt bra presentsnören. Tyvärr hade de inte ett enda snöre hemma idag. Vi kom dock inte tomhänta därifrån. Vi köpte en nagelborste och tre flaskor med min nya favorithandtvål.

Efter det åkte vi ännu mera norrut och köpte en kopp kaffe till Per. Resan fortsatte sedan (återigen) norrut. Vi åkte till Pers jobb där vi under en tid har förvarat byggmaterial som ska användas för att bygga dörrposter hemma i vår lägenhet. På måndag kommer nämligen min lillebror Henrik hit för att bygga de mycket efterlängtade träbitarna runt dörröppningarna och då behövs ju virket som vi inte har kunnat förvara hemma i lägenheten. Oj, vad jag har längtat efter att få dörrposter. Det ser för taskigt ut utan dem.

Vi monterade takräcket på bilen och lastade (det extremt tunga) virket på taket. Sen åkte vi hemåt igen, men stannade till på Stalands och köpte en stringhylla som vi ska ha ovanför gästsängen som “nattduksbord”.

Vid det här laget kurrade magen riktigt ordentligt. Vi tog därför en promenad den korta vägen till Sundbybergs centrum och gick till en restaurang som Per valde. Jag hade nämligen fått välja att äta räkor till middag, så då fick han välja burgare till lunch. Klockan var redan över tre så himlen var vacker när vi gick mot hamburgaren.

I Sumpan stod julrådjuren och lös vackert….

På Phil’s burger fick vi beställa vid baren och sen kliva nerför trappan…

Jag beställde en halloumiburgare. Det visade sig att det var den godaste, smakrikaste burgaren jag någonsin ätit. Brödet var helt ljuvligt!

Per drack en öl och jag tog ett glas “husets”…

På vägen hem gick vi förbi både ICA och Hemköp men tyvärr fanns inga räkor att uppbringa. Jag får alltså inga räkor till middag. Trist…. Istället lär vi leva på burgarna så länge det går och sen blir det nog bara lite oliver, Parma och ost… Inte dumt det heller!