Söndag inne i (Film)staden

Vi vaknade ute i skärgården, åt frukost framför morgon-tv-programmet som alltid rullar på helgerna och sen packade vi ihop oss och åkte hem. Vi ville nämligen inte missa den årliga julmarknaden inne i Gamla Filmstaden som för oss skulle bli den allra första.

Redan vid Filmstadens portal syntes det att det var något speciellt på gång. Det stod trafikkoner på vägen som tecken på att här skulle inga bilar köra och det hängde julklappar på grindarna.

Här och var stod säljarna och försökte sälja allt från hemgjord chutney till julkransar.

Vid det lilla torget utanför Regissörsvillan kunde man åka häst och vagn, köpa julskinksmackor och stora koppar med kaffe.

Vi stannade till vid Lovö Magasins stånd där de sålde hemgjord korv, sylter, marmelader och annat gott. Vi fick smaka och då var det liksom inget motstånd kvar längre. Vi köpte en Äppelwasabiketchup gjord på svenska höstäpplen från Lovön, råsocker, chili, wasabi, vinäger, lök och kryddor. Den smakade ljuvligt, så vi köpte även med en flaska till Sannah och Christer som senare på dagen skulle få ett besök.

Vi gick sen in till Universal och Sony Pictures kontor. Där hade de utförsäljning av film och självklart fick vi med oss flera filmer med oss hem.

Det skulle såklart varit härligt med lite snö så här i december, men det var mysigt ändå.

Glada och nöjda gick vi förbi SF’s biograf och njöt av att vi får bo så här härligt.

Sista ståndet på julmarknaden sålde brända mandlar. Vi var tvungna att stanna till igen. Det blev vanliga mandlar och såna med kanelsmak och såna med lakritssmak som fick komma med oss hem.

Väl hemma igen kände jag mig sliten och tog faktiskt beslutet att stanna hemma när Per åkte iväg på glöggmingel i Täby. Jag måste känna efter och lyssna på min kropp. Så nu sitter jag i soffan och tittar på reprisen av Så mycket bättre. Så kan man göra!