Lördag ute i skärgården

Vi åkte ut till Blidö i går kväll när vi båda hade jobbar över. Vi öppnade alltså ögonen ute i skärgården och det var ljuvligt! Solen sken och jag tänkte återigen “Varför bor jag inte här ute på heltid? Varför flyttar jag inte hem?”

Pappa kom över till oss på förmiddagen och var ute och pratade med Per på tomten innan han kom in till mig. Av honom fick jag tyvärr höra att Per hade problem med båtkärrans axeltappar. Det var inte bra nyheter. Per har nämligen försökt byta ut dem på båtkärran ända sedan i September när vi skulle köra båten till service och insåg att det gnisslade lite alltför mycket om båtkärrans hjul. Per har varit i kontakt med både firman vi köpte kärran från och med tillverkarna av kärran men utan att lyckas få rätt reservdelar. Det är egentligen en väldigt lång historian, men här kan jag kortfattat säga att det suger.

Pappa peppade oss och bjöd över oss på en kopp kaffe med nybakade saffransbullar. Vi tackade ja och gick över till dem. Vi diskuterade ett brev jag fått från Lantmäteriet om nya regler för servitut när det plingade på dörren. Utanför stod bästa grannarna Janne och Inger och ville bjuda på tårta. Snacka om tajming med tanke på att vi inte ens hade börjat sippa på kaffet!

Efter fikat gick pappa och jag ner till bryggan. Man måste ju gå ner till bryggan minst en gång per besök här ute, men då Inger hade nämnt att det var väldigt högt vatten så var jag ju verkligen tvungen och det visade sig att hon hade helt rätt. Jisses vad högt vatten!

Idag var det också dags för årets julmarknad här ute på ön, så vi åkte först en tur till kyrkan för att tända ett ljus hos min syster Johanna och sen åkte vi till julmarknaden i Almvik. (Samma julmarknad som jag fotograferade för några år sedan och som en tidning ringde och bad att få använda för att använda i en artikel nu i år inför att det var dags igen. Ni som läste bloggen för ett tag sen vet vad jag menar)

Nu är det kväll. Jag har plockat lite ordning här i huset. Per har varit på ICA Blidö och handlat middagsmat och står nu och förbereder en härlig lördagsmiddagen som kommer innehålla både skagenröra (som jag älskar), löjrom (som vi båda älskar) och hamburgare (som Per älskar). Dessutom har vi börjat på listan med saker att göra, handla och laga inför jul. Tänk att det bara är två veckor kvar! Härligt!!!