Vendelas Student

“Vi kan ju inte åka från Alvik kl 16, då kommer vi ju för tidigt”

Det där är ord min tidsoptimistiska make sa när han inte tänkte på studentflaken som åkte fram genom stan och lämnade milslånga köer efter sig.

Jag och Marcus skulle alltså hoppa in i bilen med Per och Emma i Alvik klockan fyra för att ta oss till Pers brorsdotters studentmottagning som startade klockan fem.

Istället satt jag och Marcus på Joe & the Juice och fikade, tittade på kläder på Pelle P, luktade på doftljus på Home Market och tittade efter studenter från mitt kontor som ligger högt upp med bra utsikt. Allt eftersom de andra satt i köer. Det är ju studentyra idag.


Vi kom, efter en låååååång stund av köande, fram till Vendelas firande. Lite pinsamt men det var som det var.

Där möttes vi av min gamla underbara och fina bubbla som gått vidare i släkten. Jag blev helt sentimental!!


Det var kul att träffa några Hertzar och vi hade en trevlig kväll. Jag fick träffa en gammal kär svägerska från förr och ta en bild på kusinerna till studenten. 


Vi bjöds på vackert tårta efter en god buffé och till slut drog Vendela iväg ut för att fira sin dag och då åkte vi hemåt igen.


Det var en mysig kväll som slutade med att jag körde hem Marcus och Emma medan vi lyssnade på fotbollen på radion och hörde Sverige vinna mot Frankrike i vår nya hemmakommun Solna. På måndag får vi nycklarna….