ISLAND!

Idag  flyger jag från Arlanda via Gardemoen i Norge till Keflavik på Island! Tjoho!! Vi ska vara där fram till onsdag så det är en ganska kort tripp, men jag hoppas den ska bli trevlig och att jag ska få se vackra landskap och att jag lyckas fånga något av det vackra på bild.

Jag visste inte så mycket om Island, innan våra vänner, Martina och Göran, ringde och frågade om vi skulle hänga med dem dit. Självklart visste jag var det låg och sånt där vanligt, som att de är en vulkanö med otroligt ovanlig och vacker natur, att de är lite kinkiga med sina islandshästar (fast jag har glömt exakt vad men något om att man inte får ta ut hästarna från landet hur som helst har jag för mig….) samt att det brukade vara riktigt dyrt där men att det inte är så dyrt längre, men jag visste inte så mycket mer.

Jag har därför googlat lite om stället och inser att det är mycket jag vill se och göra där. Vi kommer bo på hotell i världens nordligaste huvudstad, Reykjavik, för att sedan hyra bil och ta oss runt till det vi vill se. Vi har bokat valsafari och islandshästridning till en av dagarna och sedan har vi tänkt se gejsrar, vattenfall och varma källor. Dessutom ska vi till ett ställe där kontinentalplattorna tydligen krockat så landskapet ser ut som ett litet mini Grand Canyon. Vi kommer inte att hinna runt hela ön innan vi åker hem, utan håller oss nere i den sydvästra delen av landet. Då har vi anledning att åka dit igen vid ett annat tillfälle 🙂

Nu lämnar jag alltså svensk mark och hoppar på SAS-planet som ska ta mig till äventyret. Redan senare idag ska jag iväg till en varm källa och bada. Det låter väl inte helt fel??

Vill du hänga på, så titta in här på bloggen de närmsta dagarna. Jag har ju självklart wi-fi på rummet och kommer dela med mig av vad jag ser där borta på isön.

Bild lånad från Wikipedia

KARTA_~1

En kommentar till “ISLAND!”

  1. är det Blå Lagunen du ska till så har du något att se fram emot

Kommentarer inaktiverade.