TID

Det här med att respektera andras tid – har det blivit omodernt? Det känns som att det blivit mindre viktigt att komma i tid till överenskomna möten, att det är okej att komma senare än vad man enats om när man ska på fest eller middag och att utsatta deadlines mer är en ungefärlig tidpunkt än en bestämt klockslag.

Hur har det blivit så här? På vilket sätt är det okej att slösa med andras tid? Vad är det som gör den egna tiden viktigare än andras?

Jag har ingen teori om varför det blivit så här. Jag vet bara att jag ska tänka ännu mer på att inte stjäla andras tid. R.E.S.P.E.C.T.

4 reaktioner till “TID”

  1. Det tänker jag ofta på hos läkaren… Deras tid är tydligen viktigare än min, jag måste betala dyra pengar ifall jag inte passar tiden hos läkaren, men läkaren har aldrig bråttom att passa tiden jag bokat…

  2. Fast Susanna…om du satt där med depression, cancertumör, ett sjukt barn eller bara att du ska få en ny medicin som du aldrig tagit förr…skulle du då vilja att läkaren inte tog den tid du behövde för att hjälpa dig istället för att slänga ut dig ut rummet när tiden är ute? Jag tänker alltid att någon annan får ett mer medmänskligt bemötande om jag får vänta hos läkaren, och då gör de där extra minuterna inte så mycket.

    1. Fast om jag sitter i väntrummet med ett sjukt barn eller allt det andra du skrev så är minuterna i väntrummet väldigt långa…

      1. Då hoppas jag att läkaren ger mig/oss den tid vi behöver när vi kommer in dit. så tänker jag men man får tycka olika.

Kommentarer inaktiverade.