Första riktiga båtturen kom efter TRE veckors semester…

Jag hör lite bättre idag. Det surrar och har sig fortfarande, men jag tror att det var en temporär hörselnedsättning jag fick igår av blixten/åskan. Det känns skönt. Idag tänker jag bara på det när det är tyst omkring mig. Tack för det Televerket!!

Jag funderar på var man ser Roslagsloppet bäst i närheten av Blidö? Sist låg jag på drift utanför bryggan och såg i och för sig loppet, men ser det gärna från en ö, med ett glas vin i handen. Tips?

Roslagsloppet går av stapeln den 4/8. Precis samma dag som Tommy Nilsson glädjer middagsgästerna på Högmarsö Krog med sin närvaro. Jag hade tänkt hinna med båda grejerna…

Idag har Per och jag äntligen tagit oss ut på sjön. Det gör ju ont i mig när jag rör mig så det blev inget “ilandhoppande” men det var ändå skönt att komma ut lite på det blå.

Hemma var det soligt som bara den. Det lade vi bakom oss och åkte inåt fastlandet. Detta eftersom det blåste lite för mycket för något annat alternativ.

Framför oss var det helt klart molnigare, men vi tänkte försöka utmana vädergudarna…

Vi åkte och tittade på Svartnöbron. Från undersidan. Man har ju åkt på den miljoner av gånger, men idag var alltså första gången som jag skulle få se den underifrån.

Inte mycket att se va?

Vi fortsatte till Grosshandlargården på Marholmen. Det såg så tråkigt ut att vi inte gick i land fast det fanns bryggor och inte hade krävt en så akrobatisk övning från min sida. Var det ett misstag? Någon som varit där?

Eftersom båtåkande surplar bensin tog vi en sväng förbi Högmarsö. Precis bredvid krogen hittade vi ju i år en båtmack. Den fick 900 av våra surt förvärvade kronor innan vi åkte vidare.

I Furusundsleden fick vi samsas om utrymmet med de vanliga passagerarbåtarna och se dåsiga solbadare mysa på sina bryggor. Jag har en “inget-naket-på-min-blogg” klausul så ni får bara se bildbevis på en av dessa två ting.  🙂

När vi kom hem till bryggan igen så insåg vi att det var fler än vi själva som insett hur mycket det faktiskt blåste idag!

Vi tillbringade sedan några timmar på altanen. Jag läsande en bok och Per mysande i hängmattan. Vi har så smått börjat fundera på middagsplanerna för dagen och undrar om en kantarellsoppa är för höstigt eller om det kan gå för sig trots det faktum att det är juli?!