En riktig semesterdag – som jag ser det!

Tisdag – enligt väderapparna skulle det vara molnigt på förmiddagen för att runt lunch klarna upp och bli riktigt fint. Vi hade därför föreslagit ett besök på Högmarsö Krog för dottern som skulle komma ut med båt från stan idag. Det hade hon nappat på så vid tolvtiden gick vi ner till bryggan för att ta båten runt ön och plocka upp henne och pojkvännen Fredrik.

Vi åkte till Almviks Brygga där den fd. krogbåten Vildand fortfarande står på botten. Det var riktigt sorgligt att läsa öl och vinpriserna på tavlan på bryggan och se svindyra markiser ligga och ruttna bort. Ska ingen ta bort båten snart?

Här kommer de!

Vi satte på dem varsin flytväst och så bar det av mot Högmarsö.

Så länge man behöll jackan på så var det riktigt mysigt att sitta utomhus och äta.

Maten var god. Precis som vanligt!

Nu har vi bokat bord även för 4:e augusti. Vi har hört att de förra årens besök av Tommy Nilsson varit oväntat lysande så vi tänkte inte missa det i år.

Vädret skötte sig också och fortsatte stadigt mot “bättre väder”.

I väntan på min fisksoppa lekte jag som vanligt med kameran…

Och blir man sällan med på bild eftersom man alltid står bakom den, så får man ta bild på sig själv! Visst har jag redan fått färg?

Efter en lång lunch (vi behövde inte stressa eftersom det fanns många lediga bord) var det dags att åka hem igen och vi vinkade hejdå till den karga krogen som ligger mitt i ett båtvarv.

När vi precis hade lättat från bryggan så såg vi att bryggan bredvid krogen förvandlats till en båtmack. Den var vi ju tvungna att besöka! Det var inte billigt (16:45/litern), men det var enkelt.

När vi kom hem var det som om någon gett Per, Emma och Fredrik sömnpiller för de la sig direkt och knoppade in. Själv tog jag fram hängmattan och njöt i solen. Nu hade vädret tagit sig helt och hållet och solen sken som en tok.

Efter en timme med ljudbok i öronen och solsken i ansiktet tyckte jag att jag var värd något gott…

Det tyckte tydligen Kina också, för hon gav mig inte bara lite bröd utan HÄLFTEN av allt hon bakat under dagen. Är inte det kärlek så säg?? TACK så hemskt mycket Kina. Jag har provat det större brödet (bakat på mjöl från kvarnen i Sollentuna) och det var supergott!

Till slut kunde jag dock inte ligga stilla längre, så jag tog med mig båda kamerorna och gick ner till vattnet.

Där tog jag några bilder så ni kan få se det fina vädret och de fina svanarna.
 

Till slut vaknade Emma och Fredrik och cyklade iväg till ICA för att köpa Ben & Jerrys glass och då väckte jag faktiskt Per. 2½ timme ska väl räcka som middagslur? Jag försökte få till en middagsplan, men det gick mycket trögt i början. Jag tror Per sov lite fortfarande 🙂

Till slut blev planen klar: Idag ska det grillas kyckling och ryggbiff.

 

En kommentar till “En riktig semesterdag – som jag ser det!”

 1. Tillbehör:
  Kokt färskpotatis som sedan rostats i ugn med salt och olivolja
  Svampsås med stoooor andel svamp (gåva från god granne)
  Bea!
  Sallad med mozzarella, majs och klassikerna tomat, sallad och rödlök
  Barbecuesås (från flaska)
  Salladsdressing

  Nu blev jag hungrig……

Kommentarer inaktiverade.