Fåfängan

Idag hade vi dejt med Thérèse, Peter och Mattis på Fåfängan. Jag har hört mycket gott om det stället. Fast egentligen har jag nog bara hört om den fantastiska utsikten från stället. Idag skulle jag alltså få åka dit för första gången. Dessutom i sällskap med en go-unge och hans föräldrar!

Det visade sig vara en hög kulle med många olika typer av ytor på. Här fanns gräsmattor, bergsknallar, restaurangbyggnader och syrenbersåer. Här kan man helt klart sitta av några timmar en solig dag. Man har utsikt över Gamla Stan, City och Djurgården om man sitter vid restaurang/fikadelen, men om man rör lite på sig så kan man se hela inloppet till Stockholm.

Så här på Nationaldagen vajade såklart flaggorna lite här och var och även om vi kanske inte tänkte så mycket på vilken dag det var, så njöt vi av dagen!

På vägen hem från lunchen passerade vi hotellet i Kista och blev nyfikna på vad som finns högst upp…

Det visade sig att på 34:e våningen finns en bar. Den var dock inte öppen när vi var där så jag kikade in i ett fönster på 33:e våningen och tog den här bilden. (Man kan se vårt hus härifrån).

Vi orkade inte vänta den halvtimme som behövdes för att dörrarna skulle öppnas, så vi åkte hem och satte oss på altanen istället. Det fungerade också!!

3 reaktioner till “Fåfängan”

  1. Vad snäll du var mot Fåfängan som inte nämnde den DYRA räkmackan du fick skicka tillbaka två gånger pga sand i salladen…eller den överprisade maten som inte smakade särskilt bra…men visst är läget oslagbart, det är väl det man betalar för antar jag! Tack för jättefina bilder på Mattisplutten!!!

    1. Mmm, jag hoppade över den sandiga detaljen att de säljer räkmackor för 170:- och då ingår halva sahara… Att fota Mattis /apungen är trevligt, men lite svårare varje gång. Han är ingen linslus direkt. Men SÖT!!!

      På onsdag testar vi nästa ställe!!!

Kommentarer inaktiverade.