Så var den kaputt :(

Att-göra-listan fortsätter ju i all evighet så idag hoppade jag upp ur sängen vid åttatiden. Detta bara för att tillsammans med Per och Emma åka och städa den lokal som Emma hade sin 18-årsfest i igår kväll. Visst kan man säga att vi är riktigt snälla föräldrar?? Emma hade bara sovit tre timmar, men kämpade på ordentligt, så hon var duktig också. Det ska jag inte sticka under stol med. Det var en fin lokal utrustad med allt man behöver för att kunna ha fest. Max 50 personer får vara i lokalen, men det antalet räcker ett tag. I alla fall när jag har tillställningar. Jag gissar att vi tänker hyra den här lokalen någon mer gång…

Torka, Moppa, Plocka, Feja
 

Slänga sopor, Torka glas
 

Så fort vi var klara (tre timmar senare), så drog vi iväg mot Norrtälje och Alexander. Han fyller nämligen 4 år idag! Vi är dock så galet slitna efter allt som varit i höst så vi tänkte dissa kalaset. Paket skulle dock lillkillen få ändå!

Alexander blev jätteglad för paketet (tror jag) och Maja lekte någon form av djur som morrade och lät, men det lät som om djuret var på bra humör också.
 

Alexander hann visa upp en godiskaktus han fått och sen vinkade vi adjö till min bror och hans stora familj samt Fridas familj som rest in från alla möjliga delar i landet.
 

På färjan såg det ut så här… 

Och då ÄNTLIGEN blev jag så här glad!!
(man ser tröttheten i ögonen, men lite glad är jag alltså också)

Vid affär´n hoppade vi av och köpte på oss lite nödvändigheter och självklart träffade jag folk jag känner också. Jag tror att de funderade lite på varför i jösse namn en Blidöbo står och fotar affären som värsta turisten…. Ja, ni vet ju. Det är för att jag vill dela med mig av allt till er!

Så var vi då äntligen på Granö!!

Det första vi såg var att grannens kajak hade blåst ner från altanen och det var vi ju tvungna att fixa. Så det gjorde vi 🙂
 

Det andra vi gjorde, innan vi ens packar ur bilen, var att gå ner till vattnet. Det blåste och var kallt. Vattnet var helt otroligt högt och det har tydligen varit högre för man kunde tydligt se kanten var vattnet gått långt över bryggan och lämnat kvar tång på gräsmattan.

Vattnet går fortfarande över piren och gör hela gräsmattan blöt.

Den uppmärksamma ser dessutom att vattnet finns på båda sidor av bryggan. Så ska det inte vara. Tittar man extra noggrannt ser man dessutom…

…att den underbart bästa bryggan i hela vida världen tyvärr gått sönder!

Vattnet är minst en meter högre än i vanliga fall och tydligen har det i kombination med den sista stormen inte alls varit bra för bryggan.

Så vad gör man nu? Min första tanke var att gå ut på bryggan och skruva av stegen, men det ni inte ser här är att hela bryggan gungar och liksom flyter på vattnet, så Per ville inte låta mig gå ut där med verktyg och greja.

Så vad gör man? Jag känner mig lite rådvill måste jag erkänna. Jag får fråga Pappa när han kommer hem från kalaset hos Alexander. Ja, så får det bli!

Här står jag inne vid stranden och tar en bild. Ser ni de TVÅ stora stenarna som i princip är dolda av det höga vattnet?

Så här såg de ut i somras.
Lite höjdskillnad på vattnet va??

Efter promenaden och bryggupptäckten gick vi inomhus och tände en brasa i kaminen. För att höja myset värmde jag lite glögg och la god ost på pepparkakor. Nu börjar min helg! Inga mer måsten. Inga fler borden.

 

GOD HELG!

2 reaktioner till “Så var den kaputt :(”

  1. Tack för att ni tittade in:-) Alexander blev jätte glad för presenten! Han är väldigt ivrig på att lära sig spela det, men vi har sagt att det nog får bli lite mat först:-) kram

Kommentarer inaktiverade.