JULGRAN

Idag kom första snön till oss på Murkelvägen!!

Det var verkligen inte mycket, men det låg kvar på marken och det var snö!! Jippie!! Den underbara svala vintern är äntligen här!

Efter jobbet åkte jag och Per därför och köpte vår julgran. Det kändes som rätt läge! Det blev en “ädelgran a la deluxe”. Vi hade ingen aning om vad det betydde, men fin var den! Vi passade också på att köpa en liten krans till ytterdörren.
 

Vi passade också på att köpa en ny julgransljusslinga. Den var 12 meter lång och hade många små pyttelampor. Vi hade liksom tröttnat på den där standardbelysningen som man “alltid” haft.

Sen var det dags att leta fram julgrejerna. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Vi har inte haft julgran på cirka tio år och nu visade det sig att vi inte kunde hitta julkulorna. Glitter, julgransfot och sånt fanns, men inga kulor. (Var förvarar man julkulor om inte i den extremt stora kartonger som det står “julsaker” på?) Jag gick och hämtade fram mina nyårslådor (där jag förvarar allt som är silvrigt och glittrar som jag använder när jag pyntar inför nyårsmiddagarna) och så hade vi i alla fall några kulor…. Någonstans här i huset ligger förstås ett hav av kulor i alla möjliga färger, men de blir alltså inte använda i år. 🙂

Vi hängde upp det vi hittade och eftersom Marcus är klart längst i familjen så fick han sätta fast toppstjärnan.

Då granen var lite “torftig” så drog vi iväg till Kista Galleria och köpte på oss lite mer pynt. Det blev stjärnor, hjärtan, kulor och glitter i form av en snurrig ståltråd och allt i den korgen gick i vitt och silver. Traditioner? Nej, inte i år. Inget rött så långt ögat når!

Så fortsatte julpyntandet…
 

Alla var med och gjorde fint!

Nu står granen färdigklädd och lyser. Dessutom sprider den en oväntad fräsch och granig doft. Myyyyyyyyyys!!

Det här var precis vad jag behövde!
Julkänsla!

Man måste inte klä granen en dag innan julafton.
Man kan gå emot alla traditioner. Om man vill!
Try it. You might like it!!

6 reaktioner till “JULGRAN”

 1. Men Mia – ädelgranar doftar ju inte…? Så är det inte bara så att du inbillar dig? Kram! (glädjedödaren)

  1. Försök du att döda glädjen, för det går inte 🙂

   Vi trodde också att ädrlgranar var utan hemtrevlig doft, men vår gran har en tydlig sådan. Jag tänker inte berätta för granen utan låta honom hålla på 🙂

 2. jättefin gran! Och man kan “fylla på” grandoft från sprayburk har jag hört. Har inte testat själv, men jag har hört att man kan. Glittersnurrtråden? var hittade ni den?!? Behöver lite nytt silver i vår kommande gran!!

  1. Tack, vi är jättenöjda med den!!
   Åhléns i Kista Galleri har snurrglittret!
   Det är en ståltrådsaktig sak i mitten, så den var supersnurrig vid inköp sen drog vi ut den till den längd vi ville ha 🙂

 3. BRA att du går lite mot traditionerna 🙂 det ska man!! Våga vara lite annorlunda 🙂

Kommentarer inaktiverade.