Söndagslugn

Vad var det i paketet?
I går lovade jag ju att återkomma om det…

Jag hade ju bevisat att jag är en äkta blondin genom att packa min resväska med ett paket som jag inte visste innehållet på. Så får man inte göra! Det kunde ju ha varit precis vad som helst. Per skrattade som en tok medan jag öppnade paketet. “Ha ha, det är bergis massor av droger och du kunde åkt fast i tullen!” Hua. Så var det dock inte. Det visade sig att mina misstankar var rätt, för i paketet låg det två stycken tunga mässingsgudar och två stycken färgglada hängen som, om man hänger dem vid dörren, ska ge tur till hemmet.

☆ ¸. • * ¨ * • ☆ ¸. • * ¨ * • ☆ ¸. • * ¨ *• ☆

Efter att ha sovit mååånga timmar vaknade jag vid sjutiden i morse och kände mig nästan som mig själv. Jag har i och för sig en underlig förkylning med symptom i form av “ingenting, ingenting, ingenting, nästäppa, snyta ut seg illgul gegga, ingenting, ingenting osv…” Aldrig varit med om något liknande förut, men hoppas att det inte är någon indisk underlighetsförkylning, utan något som snabbt passerar!

Vid halv nio (klockan 13 i mitt huvud) klev jag upp ur sängen och började packa upp min väska och tvättade alla kläder. Jag plockade också i ordning i köket och tände det första och det andra adventsljuset. Härligt!!

Till slut var hela köket superstädat och jag insåg att jag verkligen saknat mitt hem. Borta är bra, men hemma är verkligen bäst!!

Familjen sov vidare och jag tog mig an vardagsrummet också. Det märktes nämligen att ungarna varit hemma ensamma i en vecka och att Per och jag varit bortresta. Då menar jag inte bara att ungarna stökat ner utan att vi vuxna också spillt ut resprylar lite här och var. Till slut var det dock städat även här!

Vid elva kunde jag inte hålla mig längre. Magen kurrade och skrek och jag var bara tvungen att göra frukost. Jag njöt verkligen när jag tog fram helt vanlig svensk ost, knäckebröd, leverpastej och skinka! Mums vad gott! För att inte tala om att kunna dricka ett glas kall mjölk!! I mitt huvud var klockan nu halv fyra på eftermiddagen och jag var tvungen att äta. Per lät inte riktigt lika glad när jag väckte honom. I hans huvud var ju klockan också halv fyra. På morgonen…

Till slut var dock hela familjen vaken. Vi har haft en skön söndag med LUGN som ledord. Det har verkligen varit mysigt och oss väl unt!

Hoppas ni haft en lika bra andra advent som jag haft!