Nära ögat

Idag tänkte jag att jag skulle ta bussen till jobbet istället för att åka bil. Detta eftersom jag skulle befinna mig på Sergelkontoret hela dagen och parkeringskostnader runt Sergels torg är inte helt gratis om vi säger så 🙂 Jag gick därför iväg till busshållsplatsen som ligger “lite längre bort än den vanliga”. Detta för att kunna åka med en och samma buss hela vägen till Sergel. Som för att bevisa för mig själv att det är lite småjobbigt (underdrift) att åka kommunalt så missade jag självklart bussen fast jag var där i tid. Trist. Minst sagt.

Jag måste dock erkänna att när jag väl satt på bussen så hade jag det ganska bra. Jag lyssnade på Harry Potter på ljudbok och la ett och annat Wordfeudord (folk verkade dock morgontrötta så jag fick inte lägga så många). Jag satt dessutom bredvid en kille som varken luktade illa eller gjorde något onormalt. Han bara satt där. Jag var helt avslappnad får jag nog erkänna. Ända fram tills dess att min säteskamrat drar in luft som om han är skräckslagen och panikartad hugger tag i närmsta stång. Jag tittar framåt och inser att vi kommer att krocka med en annan buss. Jag förstår att jag inte kommer att hinna ta tag i någonting innan kollision, så jag bara satt där….

Busschaffören slänger ut bussen i en fil åt vänster för att undvika krock. Vi tar med oss backspeglarna från den buss vi alla trott vi skulle krocka med, och får en lång och arg tut från en annan buss som i sin tur blivit tvungen att tvärnita för att inte köra på oss. Vi krockade inte. Vi lever och har hälsan! Slutsats: Det kan vara ack så farligt att åka buss. Fast idag gick det bra! Jag är dock glad att jag har kontrollen över fordonet imorgon.

Mitt hemmakontor ligger i Karlberg. Där finns ingen shopping. OM man inte vill köpa second handprylar eller äta mat förstås! Idag satt jag inte där. Idag satt jag vid Sergels Torg. Där finns det galet mycket shopping. Under lunchen var det svårt att välja åt vilket håll jag skulle gå, men till slut valde jag att ta en tur på Åhléns (där jag inte tror jag hittat något klädesplagg, någonsin) för att sedan fortsätta Drottninggatan upp. Till slut hade jag faktiskt med mig 6 tunna toppar (Jag ska ju till Indien i november och där är det varmt. Jättevarmt!). Tyvärr hittade jag inga skor, men min ömma make ringde mig när jag satt på bussen på väg hem och tyckte vi skulle åka till Stinsen och köpa skor, så nu har jag ett par såna också!! Det ser nästan ut som att jag kommer att kunna fylla den där resväskan jag också har inhandlat!!

8 reaktioner till “Nära ögat”

 1. Jag såg er på Akademibokhandel, fast jag ropade inte över halva Stinsen, jag var halvvägs upp i rulltrappan. Men hejjar här istället @-}–

 2. Tänk vilket kort blogginlägg detta blivit om du inte åkt buss?! Alltid något! 🙂

  1. Eller tänk så mycket jag kan skriva om nåt som aldrig hände 🙂

   (fast det var faktiskt läskigt….)

 3. Hmmm… härodagen skrev du att du shoppar väldigt sällan. Då tänkte jag att det inte riktigt stämmer. Och det hade jag ju rätt i! 🙂
  Vad bra att ni inte krockade. Kram, Syrran.

  1. Tycker du jag shoppar ofta? Jag är ju guldfisk, men jag tycker jag är värdelös på shopping. Vill ha skor, bh’ar och kläder, men är antingen för snål, tjock eller hittar inget jag vill ha. Fast idag gick det. Jag “måste” ju nu…

   Ja det var riktigt bra att vi inte smällde in i den bussen mer än vi gjorde. Det gick så fort så jag hade skadats. Helt klart. Blä. Men det gick fint. Tack!!

Kommentarer inaktiverade.