Jag. Gillar. Ön.

 Idag fick jag frågan “Skiner solen alltid hos dig?”. Jag var ju tvungen att erkänna att den tyvärr inte gör det. Det är dock bevisat att öar oftare har sol än vad fastlandet har. Blidö ligger långt ut i havet och därför förstår inte molnen att de ska regna förrän de når lite längre in över öarna och känner fast mark “under fötterna”. Det finns såklart dåliga sidor med det här också. Det blir t.ex. väldigt få inomhusdagar när man får sitta och göra ingenting och så blir det väldigt fort torrt i naturen. När man t.ex. går på en kobbe i juli så knastrar det under fötterna. Det kanske man kan stå ut med i och för sig 🙂

Idag var inget undantag.
Idag var det soligt så fort jag vaknade!

Jag struntade i frukost och gick rakt ner til havet istället.

Det är så otroligt vackert vid vattnet!!

Det spelar ingen roll vart man riktar kameran…

…det är vackert överallt!

Vid bryggan log jag åt de underbara spegelbilderna som de två stenarna gjorde i det lugna vattnet. Jag minns när jag var liten och jag inte kunde komma upp på de där stenarna. Idag kan jag gå upp på den svarta stenen utan att ens behöva anstränga mig eller använda händerna.

Jag blev så himla badsugen när jag satt där på bryggan, men jag hade inga badkläder så det blev inget bad. (Det finns fortfarande en hel del sommarfolk i stugorna så nakenbad var inte att tänka på.)

Jag undrar varför allt blir så mycket mer blått när man har solen i ryggen, än vad det blir när man tar en bild mot solen…

Min favoritbrygga med sina fejkpollare.

Solen skapar självklart även skuggor!
Här är jag i vägens grus.

Jag gillar trollsländor.
De är SÅÅÅ fina!

Efter en dag i solstolen gick jag ner till det blöta igen.
Nu var vattnet lite “vildare”.

Jag lade mig på rygg på bryggan och bara njöt.
Ni förstår varför va??

Hemma hos pappa och Kina fick jag (som alltid) gott kaffe och en härlig pratstund. Jag förundrades över hur fina pelargonerna kan se ut i augusti om de bara får lite kärlek. Mina stackare hemma i Sollentuna är verkligen sorgliga….

 Nu väntar grillning, rödvin och kanske en härlig film om det inte blir Ice Age II på Tv4. Vi får se! Ta hand om er!