Måndagar är också dagar.

Vi får inte vara så taskiga mot måndagar. Tänk om vi hoppade över dem varenda vecka bara för att de är starten på veckan, då skulle vi ju få en mycket kortare vecka och ett mycket kortare liv. Nej, låt oss fira måndagen som starten på en helt oförstörd vecka! Det kan ju hända vad som helst på en måndag.

Jag såg t.ex. den här rosa bilen när jag var ute och promenerade idag och tänkte att om det är en man som kör den bilen så har han gott självförtroende och jag önskar verkligen att jag var mer lik honom. Om det är en tjej som har bilen – good for her!!

På min lilla promenad stannade jag min vana trogen till vid kaninerna. Jag tycker synd om dem som bor mitt i stan, men om de nu bor där så har de i alla fall hittat skydd för vind och regn. Dessutom är det någon som matar dem, för de har alltid något gott att tugga på.

Ja, ni vet säkert vilka kaniner jag talar om. Man ser dem ju tydligt varje gång man åker på Klarabergsleden. Stannar man inte så länge som jag gör utan susar förbi i en bil, så ser man i alla fall bevisen för kaninernas existens.

Mitt mål var såklart det som finns på andra sidan Klarabergsleden: Karlbergs Slott! Det är säkert inget viktigt med det här huset, men det är lite fint och pampigt. Idag speglade det sig dessutom vackert i vattnet. Jag stannade till här och mindes att andas och vara i kroppen. Nuet!

På vägen tillbaka hälsade jag återigen på de små rabbitarna. Återigen funderade jag på om det är synd om dem eller inte. Jag tror att jag lutar åt att kaniner inte bor utomhus och att harar bor på landet på åkrar och i skogar. Det här är inte riktigt riktigt….eller?

Det är inte heller riktigt att vi har en fullt fungerande, nästan oanvänd skoter i förrådet. Idag tog Marcus tag i det hela och tvättade av den för att kunna ta bilder och försöka sälja den på  Blocket. Så här långt, dvs. att tvätta av den med goda intentioner, har han kommit flera gånger. Det har dock aldrig kommit så långt som till en annons på sagda försäljningssida. Inte heller idag. Fast vespan är ren 🙂 Igen.

Måndagen bjöd i övrigt på en tur till K-rauta där jag köpte tjejiga grejjer som påskliljor att plantera utanför dörren och Per köpte grabbiga grejjer som skottkärror och grillgaller. Vi vill ju inte förstöra bilden av vad som är kvinnligt och manligt!

Vad gjorde du med din måndag?

7 reaktioner till “Måndagar är också dagar.”

 1. Den här måndagen resulterade i tre(!) sålda cyklar, på Blocket såklart. Ytterligare två reg.nr! Nya träningskläder inhandlades, och bra grejer gjorda på jobbet.

  1. Wow! Jag önskar vi också vågade sälja på Blocket!! Något skrämmer…vet inte vad men antagligen dealandet om pris.

   Jag gratulerar. Jag letar fortfarande efter 009. Utan lycka tyvärr…

   Träningen funkar alltså 🙂 det blev ett kort?

   Härlig måndag!

   1. Cyklar är ju lättsålda och ingen prutade om priset…….var det för lågt då?!?! Nej, vi känner oss nöjda! Träning, ja det blev ett kort på Friskis, som jag faktiskt nyttjar 2ggr/vecka, och det är jag mer än nöjd med!!

    Kram

 2. Jag älskar måndagar! Och även tis, ons, tors, fre, lö och sön! Idag har jag jobbat och fått mycket gjort, jag har haft träff med mina goa tjejer från studiegruppen, jag har tvättat mörka kläder i 40 grader och jag har läst lite kurslitteratur. Hann även med att äta en bakelse som en av tjejerna i studiegruppen gjort på sin konditorskurs. Hur blir det bättre än så??

  1. Hmmm… Att träffa apan såklart 🙂

   Fniss!

   Kram på dig darling

 3. Träna – som i en bra grej? 🙂

  Det går bra med plate spottingen nu. För alla 🙂
  Ja för utom för mig, men det är nog en mening med det…

Kommentarer inaktiverade.