AL och HASSEL (ifall ni undrar)

Jag vaknade med ont i halsen. Jag låg där i sängen och kände att det inte alls hade varit fel att ligga kvar i sängen hela dagen. Jag hade inget ont alls igår kväll, så det kom plötsligt minst sagt. Jag gick dock upp (det gör man ju alltid) och drack te i förhoppningen om att det skulle kännas skönt. Det gjorde det. Nu ikväll har jag inte alls lika ont. Jag gissar att det kommer att göra ondare imorgon bitti igen, men det är i alla fall inte sämre nu, så det kanske inte blir mer än så här. Vi kan ju hålla tummarna för det!!

På väg till jobbet pratade jag med min granne och kollega och vi kom fram till att de andra symptom jag hade innebar att vi nu har ytterligare ett bevis för att det är vår! Pollenallergin är här! Det fick jag sedan bevisat på www.pollenrapport.com (som inte verkar funka just nu på kvällen, så man kan använda sig av andra sidor istället). Det är al och hassel i luften. Jag gick iväg på lunchen och löste ut medikamenterna som behövs och blev 924 kronor fattigare. Jag har pumpat mig full med dem nu och hoppas att det kommer att hålla snuva, nysningar och ögonrinn i schack. Jag håller tummarna även för detta!

Något jag däremot inte behöver hålla tummarna för är att middagsmaten ska vara god. I vårt hus är den nämligen ALLTID supergott. Per lagade ikväll denna underbara ugnsbakade lax med ingefära och honung serverad med bulgur med salladslök och svarta oliver. Till det fick vi en chevrécreme och sallad. GOTT!

Nu på kvällen sitter jag och funderar på att jag borde gå och träna. Men inte ska man väl träna med ont i halsen? 🙂