Maria GigaHertz

Jag har just insett att jag tar ganska många bilder varje dag.

Jag inser det nu när jag ser att jag, efter en rensning bland de bilder som togs under januari månad, fortfarande har över 2 GB  och över 600 stycken bilder kvar. Bara från i år!!! Frågan är om jag någonsin kommer att titta på dem igen? Är det värt att spara dem på datorn efter att jag njutit av dem en gång (dvs. på kvällen när jag bloggar och alltså går igenom varenda bild för att se om något kan användas)?

Per är förstående och säger att “-Om hårddisken blir full så blir den, då skaffar vi en ny!” Jag är ändå fundersam. Vad gör ni med alla era bilder??

Jag rensar vidare och hittar filmer också bland fotografierna. Det finns såååå många som jag inte visat er här på bloggen. Jag kanske borde visa er mitt Youtube-konto en dag. Där finns mycket smått och gott.

Vad sägs om den här filmen från helgen som gick? Visst gör den att man faktiskt kan tänka sig att ha vinter ett litet tag till?

Å andra sidan…..

PS. Näääe, jag gick inte ner den här veckan heller. Det är tungt nu…. DS.

8 reaktioner till “Maria GigaHertz”

 1. Du tränar o bygger muskler, muskler väger mer än fett, väg inte bara, mät midjemått också 🙂

 2. Sedan digitalkamerorna kom så tar man ju många fler bilder. Men det tråkiga är att man aldrig framkallar något, allting finns bara på datorn. Det gör att vi t.ex. inte har några fotografier alls av vår nu 3,5-åriga son. Vi har alltså inte framkallat några bilder på alla år han har funnits. Sorgligt men sant. Tänker ofta att vi ska välja ut ett gäng bilder och framkalla, göra förstoringar osv. Men det blir ju aldrig av.

  När det gäller vikten, så håller jag med lillasyster Susanna. Mätning är bättre än vägning, eftersom du tränar.
  Kram, Anna

  1. Du kanske kan ta tag i det där idag? Jag skriver ju ut bilder ibland och skickar till mitt fadderbarn Maja och det verkar mycket uppskattat. Så det är helt klart värt att göra!

 3. 1) ta backup på dina bilder!
  2) ta backup på dina bilder!!
  3) man kan göra fina fotoböcker av sina bilder, finns en hel del siter där man antingen redigerar sin bok online eller så laddar men upp en PDF och får den printad i en bok. Mina svärföräldrar gör så med många av dom bilder dom tar under olika resor – då blir bilderna helt plötsligt väldigt mycket mer lättillgängliga. Apple har en tjänst för detta som exempel.
  4) sa jag att du måste ta backup på dina bilder? om jag blev av med alla bilder jag tagit under dom senaste 10 åren skulle jag spola ner mig i en toalett. Fråga mig f.ö. inte om jag har bilder från 2004.

  1. Ha ha!! 🙂

   Jarå, jag tar backup!! Eller den korrekta meningen är kanske “Jarå, Per tar backuper hela tiden”. Jag skulle INTE gilla om bilderna försvann…HUA!!

   Vad hände 2004?? 🙂

   Fotoböcker har jag hört så himla mycket gott om. Det kanske är dags att göra något i frågan!! Bra tips. Tack!

   1. backup är bra… framförallt om man t.ex. har en man som byter operativsystem lite titt som tätt vilket ibland resulterar i att datorn kraschar, då står man där utan bilder på t.ex. sitt bröllop och bröllopsresan =( nej då jag är inte bitter…

    1. Hmm, bra hake att ha på Daniel där känner jag…..Om du använder den där så kan du nog få vad du vill 🙂

Kommentarer inaktiverade.