Alexander was here!

Idag vaknade jag alltså på “Ön i solen”.

Jag har i och för sig inte sett så väldigt mycket sol och vad jag hörde så var det t.om. månförmörkelse idag, men jag har njutit av varje sekund. Jag vaknade kvart över sju och var pigg som en mört. Jag tände en brasa i kaminen och alla levande ljus jag kunde hitta. Det iskalla vädret utomhus (-11°)  hade smittat av sig litegrann på inomhustemperaturen och det avhjälptes strax. Då mös jag i soffan med frukost och tidning.

Nyklippt hår.

Det är bra konstigt att göra iordning sig med ett nyklippt, nyfärgat och “nyluggat” hår. Man vet liksom inte hur man ska göra och håret tar slut långt innan man är klar med borstandet. Jag fick i alla fall ihop det till slut och jag är nöjd. Jag ser helt okej ut med lugg. Det är skönt med en liten förändring. Vi får se om Lisa har rätt. Är jag redo för en större förändring? Vi får väl se. Förändring kom i alla fall i form av ytterligare två hekto bort från min lekamen. Tisdag = vägning. Jag undrar hur nästa tisdag kommer att kännas? Jag har bestämt mig för att äta vad jag vill under julhelgen så förbered er på en rejäl uppgång. Det är okej, jag har gett tillstånd!

Kaosartat väglag.

Konstigt ordval, men på det sättet varnade TV4 mig från att ge mig ut och åka bil. Jag lyssnade inte. Jag tog mig iväg till Norrtälje för att handla julmaten och för att hitta något mysigt kafé, en varm tröja eller något annat roligt till mig själv. På färjan från Blidö klev jag ut för att kunna visa er att isen försöker ligga…men den slås än så länge sönder av vågorna från färjan som åker av och an hela tiden över sundet.

Systermöte.

Jag åkte först in till “downtown Norrtan” för att handla senap på Apotek Hjärtat (order från Emma då den första burken redan är slut), alkoholfri äppelglögg på Systembolaget (som tydligen fått otroligt höga betyg även jämfört med de glögg som har alkohol i sig), goda ostar på den kända Collins Ostbod och för att ta ut lite pengar. Jag tog dessutom en repa runt klädesaffärerna och det blev en fullträff. Ja, jag hittade inte direkt några kläder (jo, en tröja), men jag mötte min lillasyster Anna som var ute och lunchstrosade på stan. Vet inte om det syns på bilden, men hennes jacka från Didriksson var OTROLIGT snygg. En sån skulle man ha!!

Mat.

Flygis fick sig ett lååångt besök och jag handlade så mycket så att påsarna sprack. (På sant!)

Färjeläge.

Vid Furusunds färjeläge hade solen hunnit gå ner, men himlen var vacker så den får ni njuta av lite här.

Vändning.

Det är vackert mellan Yxlan och Blidö i mörker.
Det är dock skönt att imorgon är det ljusare längre tid än idag.

Färdfilm.

Mörkrädd.

 När jag satt och mös hemma i Vitsippan såg jag att det kom en bil till Pappa och Kina. Jag tänkte att de fått besök och höll mig hemma för att inte störa dem. Det höll dock inte så länge 🙂 Jag knallade över och insåg att jag fortfarande är rädd för mörkret, och framförallt är jag rädd för det jag inte ser där ute i mörkret. När jag gick över till dem så såg jag både spår från klövar och spår från tassar och det gillar jag inte….

Vill-Ha-Vallar!

Jag har nämnt min pappas snövallar flera gånger här på bloggen. Jag gillar ju vallar, snygga vallar. Det är som konstverk med arbete bakom! Min syster Susanna har frågat hur de ser ut just nu när vintern bara har börjat. Här är de!! Fina va? Än så länge är jag lite lite längre än de är höga, men det behövs bara fem centimeter till så är jag brädad.

Finbesök!

Det visade sig att de där gästerna som kommit var några släktingar och inte alls några “gäster”. Frida och Alexander hade kommit på en snabbvisit för att lämna av första laddningen av mat och klappar inför julhelgen. De hade inte kunnat få med sig allt på en körning. (Det bådar gott inför julklappsutdelningen hi, hi )

Ego.

Nu ska jag fortsätta min egoledighet (just me, myself and I) genom att hoppa upp i soffan och njuta av att det är  – 14° grader utomhus men + 21° inomhus.

Ha det gott så ses vi imorgon!

6 reaktioner till “Alexander was here!”

    1. Det ska jag visst göra! Han blir nog glad för han är lite fånig med sina vallar PRECIS som du och jag!

  1. Avis på din lediga tid, och det ser sååååå mysigt ut, men nej, vi ska inte ut till ön i jul. Kul med dina länkar till olika saker/platser, var ju tvungen att kolla in Yxlan, och vips om man klickar sig vidare på Köpmanholm så finns vårt hus med på bild!!! Kul!
    Kram och god jul!
    //Carina

    1. mm, jag förstår att du är lite avis. Det är inte alls fel här ute. Idag skiner solen som en tok dessutom så snön gnistrar och det är såååå vackert! Du får komma ut en annan gång och njuta istället. GOD JUL!!

Kommentarer inaktiverade.