MIN dag.

Det känns verkligen “på riktigt” först idag, att jag har julledigt menar jag. I morse fick ju jag ligga kvar i sängen när klockorna ringde runt omkring i huset. Jag fick sova tills min kropp sa att det var dags att gå upp och jag behövde inte göra nytta alls. Fast det gjorde jag såklart ändå 🙂 Jag plockade undan och gjorde fint i huset. Jag mår så mycket bättre när det är städat. Först när det var “lugnt” och fint så satte jag mig och njöt av en lååååång frukost! och OJ vad jag njöt!! Juuuuuuuul-looooooov!

Jag gick sedan ut och skottade. Det gick inte fort och det var inte lätt (handen ni vet), men eftersom jag tog det lugnt och försiktigt som bara den, så blev det till slut snöfritt utanför mitt hus. Det underlättade att snön inte vägde ett dyft! Medan jag skottade fascinerades jag över hur andra skottar på sina tomter. Hur kan man, som frisk 30-åring, gå ut genom dörren, klampa genom snödrivorna, borsta av sin postlåda, ta ut sin morgontidning, gå tillbaks igen i snöhögarna och sen bara stänga dörren? Jag fattar inte! Efter en halvtimme kom samma man ut och gick till bussen. Jahapp….så vi andra ska pulsa genom hans snö på väg till soporna och bussen, eller?? Jag har INGENTING av deras personlighet inom mig. Inte ett uns. Inte ens om man tvingar mig.

När det var fint inne (och ute) åkte jag in till stan för att klippa mig.
Jag har fått önskemål om bildbevis på resultatet, så här kommer det:

BEFORE

DURING

AFTER

BANGS!

Det blev alltså en lugg och mörka slingor. Lite läskigt med luggen, men kul att göra något nytt. Enligt omröstning på min facebooksida så borde jag har klippt av hela håret och skaffat kort hår, men så långt kom vi alltså inte idag. Fast enligt frisörskan, Lisa, så är jag redo nästa gång 🙂

Jag åkte hem och åt middag med familjen, packade sedan bilen och tog mig ut till min jul-ledighets-destination; Vitsippan Blidö Skärgården!

Jag har inte packat upp mina grejjer utan sitter bara och myser. Jag har ju semester. Åh, vad skönt! Imorgon tror jag att jag ska ta och åka in till Norrtälje för att handla det jag behöver i matväg inför julen men först ska jag sova tills jag vaknar.

Det är inte synd om mig nu. Inte alls.

BLIDÖBEVIS!

5 reaktioner till “MIN dag.”

 1. Till din grannes försvar så måste jag bara säga att det är ju inte så konstigt om han bara hade en halvtimma på sig på morgonen att han måste prioritera t.ex. att äta frukost istället för att skotta. Fast det är klart, man kan ju gå upp tidigare… men då måste han ju veta om att det ska snöa under natten.

  Jag skottar såklart alltid innan jag går hemifrån, så du behöver inte skämmas över mig! 🙂

  Kram, Anna

  1. Det försvaret går i så fall ut på att han läste tidningen i en halvtimme istället för att röja utanför sitt hus så hans grannar kan komma förbi…hmm. Jag inser att han har rätten att göra vad sjutton han vill med sin snö, det är bara så underligt hur man kan se på när grannarna lufsar förbi och blir snöiga dag efter dag efter dag. Han kan t.om. sitta och se på när en granne ger upp och skottar en liten gång förbi hans hus för att kunna gå där ( i och för sig så långt som möjligt från den icke-skottande-grannen så han själv måste gå i snön *ler*). Skumt.

   1. Aha, det gällde alltså gångvägen utanför hans tomt? Ja, där borde han ju faktiskt skotta. Jag trodde du irriterade dig på att han inte skottade sin egen uppfart, inne på tomten.

 2. ÅÅÅ Va fin du blev i lugg Maria!!!!! Tycker du är superfin i LÅNGT hår och unnar dig att bara slappa!!!!!
  Hoppas ni får en fin och skön jul hälsa till alla!!!!
  Kram Jenny

  1. Tack!!!
   Vad glad jag blir av det du skriver. Nu kan jag slappna av ännu mer 🙂

Kommentarer inaktiverade.