Fjärde advent på Blidö

HEJ!

Igår kväll var jag och Per på middag hos Tesan och Peter i Liljeholmen. Vi serverades en god och skönt avslappnad adventsmiddag. Vi skrattade och töntade oss som man ska och självklart förevigades aporna:

Precis som den adventsljusstake där dekorationen som använts istället för mossa fick min uppmärksamhet. Julkulor? Nja, fast med platt botten och med placeringskortshållare istället för upphängsningsfunktion. Såna ska man ju ha till nyår!

Något som inte fick så mycket uppmärksamhet som den ville var ugnstermometern. Den blev lite ledsen tror jag…

Lagom ätna och druckna (jag alkoholfritt) tog vi oss sedan ända ut till Blidö. Det blåste tolv sekundmeter och färjan gungade något otroligt när den tog oss dit vi så gärna ville. Pappa hade satt på värmen i huset, tänt utomhusjulgranen och skottat så vi kände oss verkligen välkomna ut i skärgården när vi landade i Vitsippan vid halv ett tiden. Tack Pappa!!

I morse var jag uppe ensam ett tag och plockade upp kasse efter kasse efter kasse med saker. Ljus väger!!

Något som också väger är SNÖ! Per har skottat många timmar idag…

Vitsippan gör verkligen skäl för sin färg idag!

Vid ytterdörren hänger förhoppningen om att bli kysst! Pappa och Kina hade tydligen fått plocka mistlar hos min syster Susanna och jag får njuta av skörden!

Det har snöat PRECIS hela dagen. Det har varit galet! jag kunde nästan inte se hem till Pappa och Kina ibland.

Jag behövde i och för sig inte synen för att märka att vi fick besök 🙂 Helt plötsligt hördes ett supercoolt motorljud på vägen. En skoter!

Henrik, som jag tänkte säga var en kompis till min lillebror men där jag måste ändra mig och säga “vän till hela jäkla familjen”, kom körandes på sin nyinköpta gröna fara. Vi bjöd på fika! (Kina, han blev mycket glad för allt du slagit in. “Det är alldeles för mycket” var en av kommentarerna, men han såg MYCKET glad ut!)

När vi just suttit och diskuterat hur gårdagskvällens samtalsämne rört sig kring STORA maskiner så kom Jidde för att ploga vägen. Jag sprang ut och pratade med honom lite och nu så ska han även ploga vår lilla vägsnutt. Härligt! Jag vet inte om det var för att bevisa det jag precis sagt till honom eller om det är så han alltid kommer att göra, men han plogade t.om. vår parkeringsplats innan han drog iväg igen. Jag gillar verkligen stora maskiner, kraften i dem, och så självklart, männen som kör dem 🙂

När Henrik hade dragit iväg hemåt (efter att självklart ha kört ett ärevarv runt vårt hus) var det dags att sätta upp ljusslingan på altanräcket. Den som har hängt med här på bloggen vet att det är vårt tredje försök. Enligt Per skulle den upp oavsett hur den såg ut. Enough is enough!

En LÅNG stund, några kalla fötter, sju ljusslingor, två förlängningsdelar och en transformator senare så såg det ut så här på altanen! Det blev riktigt bra. Det är exakt samma färgton i den slingan som i allt annat ljus vi har i huset. Jag är nöjd!!

Inifrån ser det ungefär ut så här nu (det är svårt att fånga det på bild):

Nu ska vi snart packa ihop och åka hem. Per ska jobba i veckan så han måste hem och jag ska klippa mig imorgon så jag hänger med. Jag vänder dock ut igen så fort jag fyllt bilen med julprylar! Det känns superskönt att få vara ledig här i skärgården. Alla borde få göra det 🙂

Glad fjärde advent!

<<<Här är granen som pajjade min hand 🙂

4 reaktioner till “Fjärde advent på Blidö”

  1. Värst vad ljus din blogg har blivit, man blir ju nästan bländad… 🙂

Kommentarer inaktiverade.