Klassiker från förra nyåret

Förra nyåret serverades dessa underbart kladdiga fondanterna till efterrätt här hemma hos oss. Det mindes såklart inte jag förrän Thérèse påminde mig nyss. Nu minns jag dem starkt!! Här kommer receptet igen, för dig Tesan, och för alla andra som är sugna på något syndigt gott!

Bakade banan- och mjölkchokladbakelser med grädde
För 6 personer

2 medelstora bananer
150 g mjölkchoklad
75 g smör
2 ägg + 1 äggula
1 dl socker
½ dl muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
smör och socker till formarna

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 6 ugnssäkra portionsformar (á ca 1 ½ dl).
Hacka chokladen fint. Mosa 1 ½ banan. Skär den resterande halvan i 6 bitar.

Smält smöret och blanda i chokladen. Rör tills chokladen smält.
Tillsätt ägg, socker, muskovadosocker, vaniljsocker, 1 krm salt samt den mosade bananen.
Tillsätt vetemjölet och rör om.

Fördela smeten i formarna och lägg en bit banan i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna något och vänd sedan upp bakelserna på en tallrik. 

Innan du serverar toppar du med vispad gräddeoch banan

MUMS!