Första dagen i veckan

MÅNDAG och vad hände??

Vintertiden hade kickat in och det gjorde att det var ljust (eller ljusare i alla fall) på morgonen och att det var mörkt som i en säck med kol långt innan jag gick hem från jobbet. Är det bättre än hur det var häromdagen? Jag vet inte. Mörkt är mörkt oavsett när det inträffar…

Mitt på dagen, på min lunch, var det i och för sig ljust. Det måste jag erkänna. Jag och Cim gick en promenad åt “andra” hållet mot vad vi brukar göra och siktade ner mot vattnet vid Karlbergskanalen.

Där var himlen blå och Karlbergs slott vitt….

Varje gång jag ser den här byggnaden så tänker jag på min gamla klasskompis China. Hon bodde mittemot det här slottet och vi kikade ofta ut mot det när vi var hemma hos henne. Det minnet lär inte försvinna hur mycket guldfisk jag än är. Alltså: China, om du läser det här, jag tänker på dig!!

Vatten är “grejen” konstaterade vi innan vi knallade uppåt mot kontoret igen.

Sen kom då mörkret och jag kikade ut genom fönstret på jobbet och fasade över faktumet att nu kommer minst fyra mörka månader. Jag som redan är trött!

När jag kom hem satte jag mig vid datorn och “lekte” snäll svägerska.
Jag hjälpte Frida med lite “skrivjobb” och som belöning fick jag höra att lilla Maja lärt sig att gå!!!!
Det bara måste jag få se. Det är såååå sött när de stolpar omkring på ostadiga ben 🙂

När jag skrivit klart begav jag mig ut i mörkret mot:

Där hade de kommit på ett sätt att mota bort mörkret: Att tända ljuset!

Inte vilket ljus som helst utan JUL-LJUSET!

Är inte det LITE tidigt???

ALLA LÖSNINGAR ÄR BRA, UTOM DE DÅLIGA??

2 reaktioner till “Första dagen i veckan”

  1. Hua… jag såg hur många tomtar och adventsljusstakar som helst idag på Åhléns. Det enda positiva med att det snart är jul är att det snart kommer en vår. Hoppas att den inte går över så fort bara nästa år.

    Och GRATTIS till Maja som kan gå själv nu. Kanske även grattis till hennes föräldrar som slipper böja så mycket på ryggen nu.

    Saknar dig. Fast det är bra skönt att vara höstlovsledig 😉

Kommentarer inaktiverade.