Puls & Träning utan så mycket Puls & Träning

Tro det eller ej, men idag kom jag faktiskt iväg till gymet

Jag fick även idag ta mig hem från jobbet (kommunala färdmedel) för att laga mat (….eller okejdå, jag värmde matlådor) innan jag kunde åka iväg och träna. Att ha landat hemma är verkligen ingen bra motivator för att dra iväg igen. Det är så mycket lättare att bara sätta sig ner och slappa. Jag tog mig dock i kragen när jag hörde min kollega Tommys och min vän Thérèses kloka ord i huvudet : “Det är ett mindset. Du måste bestämma dig. Låtsas att det är roligt, även inför dig själv. Fake it until you make it!” De är båda två mycket kloka, så jag ljög för fullt för mig själv och stapplade iväg. 

Inte nog med att dörren faktiskt gick att öppna den här gången, jag välkomnades dessutom in i lokalen. Det kändes trevligt med tanke på att jag förra gången fick gå hem utan att ha kommit över tröskeln. Lite snabbt förklarade två tjejer för mig hur allt fungerade och så gick jag och bytte om. Jag försökte sen träna min “vanliga timme” som jag brukar träna hos Dimman, men det var inte helt lätt. Jag var tvungen att fråga mig fram, men tjejerna hjälpte mig så gärna. Jag påpekade vad jag tyckte saknades i deras “rehab-hörna” och de lovade att köpa in det jag behövde. Jag var tydligen inte den enda som önskat de grejjerna. 

Betyget på gymet blir nog riktigt högt om jag ska betygsätta det. Allt var mycket ljust, luftigt och fräscht. Maskinerna är mycket moderna och i bra skick. Möjligheten att koppla in sin iPod eller iPhone fanns på alla motionsapparater och dessutom finns det redan från början TV och Radio som standard på dem. Allt jag kunde tänka mig fanns i lokalen, så förhoppningsvis ska det funka bra så småningom att träna här. De har t.om. schampo, balsam, hudkräm, bindor och fön om man glömt sånt hemma. Har man idétorka inför middagen har de självklart massor av förslag på recept, behöver man en privat tränare likaså. Det enda jag egentligen funderar på är hur det kommer att kännas att vara ensam i lokalen med andra som tränar. Tänk er en mörk vinterkväll och i lokalen finns jag och tio karlar? De har övervakningskameror men de har ingen vaktstyrka som väntar i kulisserna. Filmen är mer som bevis efteråt OM något redan har hänt. Nu ligger ju gymet mitt i Edsbergs Centrum och ICA har öppet till 21 så jag antar att det inte är så himla farligt….men det var den nackdel jag kom på. 

 Betyget på min träning blir tyvärr inte lika högt. Jag var tvungen att pausa och fråga mig fram medan jag tränade och till slut insåg jag ju att det var idag det gällde. Detta är ju ett obemannat gym. Vill jag fråga något om någon maskin eller om hur något annat fungerar (passerkort, autogiron och sånt) så var det ikväll. Jag var därför inte helt supertrött när jag gick därifrån MEN jag har kommit igång. 

I will fake it, until I make it!

Eller så måste jag fortsätta ändå… Dimman ska ju ha sin telefonrapport och jag kan ju inte ljuga när jag hör hans lena stämma. 🙂

Idag är det tisdag. Det betyder att jag ska rapportera hur viktväktarveckan gick för mig. Enligt mig= “sådär”. Enligt Viktväktarna = “galant”. Fakta = Jag gick ner fyra hekto. Jag snittar på sju hekto/v, så jag är inte helt toknöjd, men det rullar på…

En kommentar till “Puls & Träning utan så mycket Puls & Träning”

  1. En sak som kan inspirera dig i din träning är att om du tränar som bara den och blir starkare och så, så kommer du att kunna slå ner karlarna om de ger sig på dig.
    Eller så ser du till att alltid ha en enkiloshantel preciiiiiis nära dig så att du kan sopa till dem med den.
    Bara en tanke.
    Sen tror jag att det var bra att du tog det lite sakta och försiktigt idag med tanke på hur varm din panna var idag….

Kommentarer inaktiverade.