TUT tut TUT tut TUT

MÅNDAG precis hela dagen!!!

Det har verkligen varit ett måndagsexemplar av den här måndagen från början till slut.

Det började med att jag satt i ett möte och hörde en trött liten mistlur som inte direkt “tjöt” utan mer “slöbrölade” med jämna mellanrum. Jag funderade på om jag skulle ta tag i det, men tänkte att det säkert fanns någon utanför mötesrummet som kunde hantera vad det nu var som lät. Det slutade inte låta, så till slut kapitulerade jag och gick ut och letade efter källan till det trötta lätet. När jag hittat källan såg jag att tre kompetenta karlar stod och funderade över lösningen. Jag gick alltså in igen i mitt möte och försökte fokusera.

Efter en stund öppnades dörren och så sa någon:  – Det är brandlarmet. Vi måste gå ut.

OJDÅ! Det var inget direkt uppenbart alarm i den sirenen….

När vi kom ut i trapphuset hördes dock de andra våningarnas alarm högt och tydligt och vi knallade de sex trapporna ut på gatan. Där möttes vi av brandkåren.

Jag vet inte hur många hundra personer som arbetar i vårt hus, men det är i alla fall betydligt många fler än vad jag trodde. Vi stod där en stund och funderade på allt och inget, innan vi fick gå in igen. Ingen brand denna gång tydligen. När jag gick på utryckningsledarutbildning för några år sen fick jag i och för sig höra att sist någon brann inne på ett kontor var 70 år sen, så jag var inte direkt förvånad. Vi hade tur i dag igen. Brandledes. Arbetstid blev vi förstås av med, men det får vi väl ta när en detektor fått måndagsfnatt.

Efter jobbet åkte jag hem för att laga mat (Per jobbade kväll), packade motvilligt min träningsväska och begav mig av mot gymet. (För allra första gången fast det borde ha varit för den tredje sen jag slutade hos Dimman. Ooops!) Tyvärr var det ju fortfarande måndag, så när jag kom fram så gick det inte att öppna dörren.

Tydligen har det här gymet ingen bemanning på kvällstid. De som ska träna har istället ett eget passerkort som de använder i dörren. Det var alltså bara att ta en bild till bloggen (bevismaterial A 😉 ) och åka hem igen….

Nu sitter jag här och bloggar och är helt otränad. Tisdagar är tydligen dagen då man kan få det lilla passerkortet och betala den stora räkningen, så jag gissar att jag får ta mig en tur dit imorgon igen. Då är det ju tisdag så då lär det nog gå vägen!

Det jag dock har lyckats med, trots veckodagen, är att byta ut mitt sim-kort mot en nyare variant med 3G-funktion. Tjejen på Telia log stort och sa: – Oj, det här var ett riktigt gammalt kort 🙂

2 reaktioner till “TUT tut TUT tut TUT”

  1. Men..fick du inget roligt med posten?
    Jag tränar också på Puls & Träning och hela affärsidén är att gymmet är obemannat. En kväll i veckan ska det tydligen vara nån där.

Kommentarer inaktiverade.