Ledig och upptagen som bara den

Jag har varit ledig idag, men det känns inte!

Det blev nämligen ingen sovmorgon. Istället gick jag upp tidigt och gav mig iväg med bilen. 

Första stoppet gjorde jag vid Edsbergs Centrum. Jag var ju tvungen att ta tag i den uppgift Dimman gett mig: “Du måste hitta ett gym!” I Edsberg hittade jag gymet “Puls & Träning”. Det var litet, men var riktigt fräscht med långa öppettider och riktigt bra “prylar” för mig som har som uppgift att träna knät enligt Dimmans instruktioner. Deras “rehabhörna” fick klart godkänt!

Andra stoppet gjorde jag på Sollentuna Badhus. (Jag kan aldrig låta bli att le när jag ser deras skylt på fasaden “Bad sport motion” = “Dålig idrotts rörelse”. Jag tror de tänkte sig en annan innebörd 🙂 ) Här var gymet gigantiskt och fanns på flera våningsplan. Deras “rehabhörna” imponerade inte direkt på mig, men den fanns. Jag kände mig illa till mods när jag gick igenom lokalerna. Uppenbarligen måste de ha haft en träff för alla “spännisar” idag. Fördelen med badhusets gym visade sig vara att bad och all gruppträning ingår i priset. Inget för mig som inte kan simma, hoppa, springa osv…men för alla andra en mycket bra grej.

Så var det dags för tredje stoppet för dagen. Friskis & Svettis och deras gym. Här var priset grymt bra! Tyvärr hade de ingen “rehabhörna” alls. Här ingick också gruppträning i priset. Med tanke på mina specifika krav så lär det nog bli det lilla fräscha gymet i Edsberg. Vi får se.

Fjärde stoppet var inte något jag själv valt utan mer av “måste”. Tandläkaren hade kallat mig och då var det bara att gå dit!

Det visade sig att jag fått en ny tandläkare då min gamla vanliga hade gått i pension. Efter ett litet missöde som innebär att jag nu har ett sår i kinden så får jag väl ändå säga att han fick godkänt. Jag och mina tänder fick det i alla fall. INGA HÅL!

Som femte stopp hade jag tänkt mig en tur in på Biblioteksgatan, men när jag väl var i stan så såg jag att klockan var så mycket att jag inte skulle hinna, så jag rundade Sergels torg och drog vidare söderut.

Förbi hela staden gick resan….

Till slut blev stopp nummer fem en mysig och efterlängtad lunch hos Pernilla och Nora i Farsta.

Eftersom vädret var så underbart varmt (kändes som sommar, på sant!!!) så satte vi oss och njöt utomhus.

Kaffe och solsken. Goa grejjer!

Då blir man på gott humör!!!

Efter kaffet tog vi en promenad ner mot Farsta Centrum (stopp 6). Jag fick turen att vara barnvakt åt den här söta tjejen medan Pernilla uträttade ett ärende. Jag har tur som en tok!!

När Pernilla var klar och jag hade fönstershoppat en stund var det så dags för stopp nummer sju. Viggo skulle hämtas på dagis! Han hade fullt av energi i benen och sprang i förväg hela vägen hem.

Vi hann i och för sig stanna och beundra de fina höstlöven.

Som “somliga” kastade runt sig i ren glädjeyra.

Väl hemma i trädgården visade det sig dock att det fanns gott om energi kvar.

Även om bilden vill påskina att den till slut försvann, så vill jag hävda att det här var minst lika energiskt. “Det här är en polisbil” “Det här är Blixten” “Det här är en Volvo” “Det här är en Jeep”. Full koll på fordonen….

Lillasyster var lite småvarm och tog det mest lugnt idag.

Det gjorde inte storebror…

På vägen hem tog jag en sväng förbi stopp nummer åtta. Biblioteksgatan skulle ju fått sig ett besök på förmiddagen, men det hann jag med nu istället. På min färd hemåt log jag åt mig själv när jag insåg att jag ÄLSKAR att köra bil. Fast det är kö. I dag var den dock inte i min körriktning…

Väl hemma i mitt eget kök kunde man se resultatet av mitt åttonde stopp. Nytt kaffe inhandlat!

På tal om det…det är nog dags för en latte nu! Ja, och så måste jag vila också så jag orkar jobba imorgon.

Kram på er!