Gör om. Gör rätt!

Det känns lite som en upprapning av gamla ord, MEN nu kör jag igång (igen)!

Nu är det dags att GÖRA OM och den här gången ska jag GÖRA RÄTT!!

Jag ska ta tag i min vikt imorgon bitti.
Den ska bli mindre. Jag ska må bättre. Psykiskt och fysiskt.
Jag ska bli den där glada pigga rörliga snyggingen som jag egentligen är, men som jag jagar bort eftersom mat tydligen är belöning och tröst. Allt efter behov. Jag vet dock att jag kan gå ner i vikt. Det jag har riktigt svårt för är själva delen där man HÅLLER vikten men den här gången SKA det gå.
Jag ska göra rätt. Jag ska gå hela vägen!!  🙂

Så hur gör jag då om det är så skitlätt att gå ner i vikt?? Vill ni veta hemligheten?

JAG SKA GÖRA AV MED FLER KALORIER ÄN VAD JAG STOPPAR I MIG.

Det är ju kanske inget som man stoppar pressarna för, men så enkelt är det. 🙂

Dessutom kan man ta hjälp av det här:

De 8 framgångsvanorna

Planera i förväg
För varje beslut krävs det bra planering och bra planering börjar med att man sätter upp mål. Du kommer att lyckas bättre med din viktminskning om du redan i förväg funderar över vad du vill uppnå och hur du kan uppnå det.

Hitta stöd
Se till att ha ett stödnätverk för säkerhets skull! Det är lättare att gå ner i vikt om du vet hur du ska få det stöd du behöver.

Tänk positivt
Positivt tänkande ger positiva resultat! Ord och tankar blir verklighet … även om du inte är medveten om det: dina tankar påverkar ditt agerande, dina känslor och attityder och därmed också din framgång. Det blir lättare för dig att uppnå dina mål om du kan ersätta negativa tankar med positiva.

Få styr på känslorna
Hitta alternativ till mat som lugnar nerverna och ger tröst! När du blir medveten om vilka känslor som får dig att tröstäta, kan du utveckla strategier för att hantera sådana situationer – utan att sätta viktminskningen på spel.

Se dig själv som viktig
Din present till dig själv – total uppmärksamhet! Vi har alldeles för lätt för att bli helt uppslukade av andra människors behov. Men om du har tillräcklig självkänsla för att även tänka på dina egna behov, kommer du att lyckas bättre med viktminskningen.

Styr upp omgivningen
Ha sunda livsmedel i din närhet! Det är lättare att gå ner i vikt om man alltid har tillgång till mat som gör det lätt att hålla sig till sin ProPoints budget, oavsett om det är i hemmet, på kontoret eller i handväskan.

Behåll kontrollen
Uppmärksamhet ger resultat! Vad händer om någon uppmärksamt iakttar hur du beter dig i en viss situation? Du förändrar ditt beteende och vill visa dig från din bästa sida. Det här är något du kan utnyttja till din fördel även när du vill gå ner i vikt.

Lär av erfarenheterna
Nu är det slut med jojo-effekten! Blicka bakåt och se vad som har hjälpt dig att gå ner i vikt och vad som inte har varit till lika stor hjälp. På så sätt lär du av dina erfarenheter.
 
 
 
Har man dessutom bloggat om att man ska viktväkta så kan man ju inte fuska eller hur?
 
Önska mig lycka till!!
 
NU KÖR VI!!