Dagfokus

Idag har jag DAGFOKUS på tre sätt:

Dålig start på “idag”
Jag väcktes av väckarklockan klockan 05:00. Ni hör hur tidigt det är va?? FEM på morgonen. HUA!! Jag gick upp och gjorde iordning “den här gångens” allra första viktväktarfrukost. Den åt jag i lugn och ro medan jag läste lite nyheter, bloggar och vänners statusuppdateringar. Jag åkte med buss och pendeltåg, den alltför tidskrävande resan, till Dimman där jag hade tänkt börja träna klockan 07:00. Det visade sig att Dimman och även min anteckning i kalendern, hade tänkt sig klockan 08:00 🙁  Jag var alltså utomhus, utan jacka, i regn och hade ingenstans att ta vägen. Jag fick sätta mig på tunnelbanans perrong och vänta i EN HEL TIMME! Suck! Snacka om dålig start på dagen! (Plats för ert skratt)

Positiva sidan med den dåliga starten på idag:
Klockan 08:00 tränade jag sedan så hårt jag bara kunde!
Svetten lackade och jag fick beröm från Dimman. Då blev jag glad!
Dessutom fick jag “Go commando” resten av dagen då jag glömt min BH hemma
vilket bjöd mina närmsta kollegor på några fniss 🙂

 

Lång “dag”
Det har verkligen känts som en riktigt lång dag idag. Naturligtvis är den lite längre eftersom jag gick upp så tidigt, men den har också varit extra lång (den är inte ens över ännu) eftersom det är den första dagen när jag ska viktväkta och således fokuserat extra mycket på matintagen. Jag har räknat timmarna till nästa mål/mellanmål och dagen har krupit fram. (Magen har kurrat fram). Jag har inte alls ätit mindre än vad jag skulle gjort en annan dag, snarare mer och bättre, men jag har en hjärna som fokuserar på “mindre mat” och den tycker synd om min mage. KURR! Just nu bloggar jag t.ex. bara för att få tiden att gå lite snabbare fram tills dess att middagen är serverad. (Idag ser jag fram emot en krämigt god höstsoppa med bacon).

Positiva med den långa dagen:
Jag har varit närvarande under varje del av dagen och jag har mycket kvar av den.
Den tiden ska jag spendera med barnen!

 

Många “dagar”
Idag när jag skulle rapportera närvaro/frånvaro på jobbet så påmindes jag om att jag har många semesterdagar kvar. Jag började genast fundera på vad jag kan göra med dem. Ska jag be om ledigt några strödagar? Ska jag låta dem vara innestående tills det dyker upp ett ledighetsbehov? Ska jag be om att få vara ledig runt jul? Ja ni ser ju min tanketråd….helt plötsligt funderade jag på vad jag och min familj ska göra runt jul. Det är ju många dagar dit, men ändå. Vet ni vad ni ska göra? Det kanske är många dagar kvar men tiden minskar hela tiden. Titta bara här nedanför 🙂

Positiva med att det är många dagar kvar till jul:
Vi får njuta av den underbara hösten som breder ut sig framför oss. Vi har ju sprakande brasor att värmas av, soffor att krypa upp i, regnjackor som håller oss torra, varma goda soppor att avnjuta och så självklart gott om tid på oss att skriva önskelistan till jul!

            
   Nu ska jag ändra dagfokus till kvällsfokus och hjälpa till med soppan!

PUSS