Sommar i min iPod och på min altan

Under sex timmar igår låg jag framför dumburken. Film, 3 x Bourne. Jag fick dock nog av TV. Idag ska den vara avstängd, tänkte jag och satte istället på iPoden. Den är nämligen full med radioprogrammet “Sommar i P1”. Jag hann lyssna på de här “pratarna” innan jag tröttnade även på detta forum:

Mia Skäringar & Klara Zimmergren

De låter mig fnissa högt kring otroligt tunga och svarta ämnen. Humor kan vara tungt.

Peter le Marc

Han delar med sig av kloka ord som alla föräldrar borde höra…

Gustaf Skarsgård

Jag tröttnar på att han rappar sitt program. Jag kanske är för gammal?

Werner Vögeli

Här var det mat!! (Konstigt nog talade programmet inte till mig eller till min mage.)

Helen Sjöholm

Hon berättade om sitt liv helt enkelt.

Jag hittade ingen höjdare idag. Det kanske kommer nästa gång jag lyssnar på Sommar?!

Jag har varit hemma från jobbet även idag. Det kanske ni redan har förstått? Jag är fortfarande förkyld och idag har jag lagt till feber på listan över symptom. Det är jobbigt. Tänk vad man blir påverkad av att ha en och en halv grad högre temp än i vanliga fall. Skumt.

Något helt annat:
Först la diskmaskinen av. Vi köpte en ny i rostfritt. Sen började kyl och frys att bågna så att hyllorna ville ramla ner. Då stoppade vi bara in lite kartong mellan vägg och frys och mellan kyl och skåp så att de trycktes ihop igen. Sen ramlade listen ovanför kaklet ner. Det ignorerade vi och puttade tillbaks den och slutade hänga saker på listen. Nu har ugnen lagt av. Om vi sätter på ugnen så dör resten av huset. Ja, ugnen dör faktiskt också 🙂 Det är alltså dags. Dags för ett nytt kök i Murklan! Vi har tänkt på det här ändå sen diskmaskinen la av och det vi vet är följande: Vi har haft alla olika material på golvet förutom klinkers, så det ska vi ha nu. Ett svart. Per är helt galet förtjust i en tjock rostfri bänk som ska specialbyggas för vårt kök. Det gör att diskho och spis liksom bara “dyker upp” ur materialet. Inga skarvar. Vi har vandrat mellan träluckor och högblanka mörkröda luckor fram till enkla vita luckor utan handtag. Luckan har istället en rostfri eller vit list som man drar ut lådorna med. Vi har också kommit fram till att om man velat ha bastanta ekbord och stolar i tio-tolv år utan att byta smak, då ska man nog köpa det. Då kan man tro att vi är klara eller hur? Det är vi inte. Det saknas en grej.

Köksluckor: Vita enkla
Arbetsbänk: Rostfri
Vitvaror: Rostfri
Golv: Svart klinkers med liv i
Köksmöbler: Ek
Väggfärg: Varm och skön färg som tar bort det hårda från det rostfria och vita. Djupröd??
Kakel: ??

Någon som har någon idé? Jag var inne på vitt kakel i en rolig form. Per är tveksam. Förslag emottages tacksamt!! De kan sätta igång våra egna hjärnor. Vi behöver ett nytt kök ganska omgående….

    

Idag har solen strålat från en underbart blå himmel. Hur är det med den där “sanningen” att baciller frodas i värme? Är den sann? Det ligger liksom i generna att man inte sätter sig i solen när man är sjuk. Jag önskar det vore tvärtom; att man blev friskare i solsken!!

Det har verkligen sett ut som sommar där ute idag och jag gillar sommar!