4/7 Fourth of July

Ingen dusch idag inte. Jag bara hoppade rakt in i bikinin och flätade håret och så var jag redo för stranden eller vad man nu kan kalla det ställe som vi skulle till.

Vi åkte förbi stora fält av blått lin och lika stora fält av gul raps.

Vi åkte faktiskt FEM mycket långa mil innan vi hamnade så långt ut på Ekerö så att vi såg den här skylten. För den som vill åka hit så heter busshållplatsen “Vibohär”. Sött va??

Vi åkte på en liten söt grusväg en stund och sen möttes vi av detta. Det kallas alltså för Blå lagunen eller Husbygropen. Det är ett gammalt sand- eller grustag som lagts ner och fyllts med vatten. Vattnet är blåaktigt och det växer absolut ingenting på botten. (Det är det bästa med det här stället) Det är bara sand, sand och åter sand så långt man kan bottna. Bottna gör man nämligen inte så länge. Efter fyra meter var det för djupt även för min långa son. Efter ytterligare fyra meter kunde han inte komma ner till botten hur han än försökte.

Vi hittade en ledig plats och satte oss ner och funderade på om det här var bra eller inte.

Vattnet hade en underligt blå färg som faktiskt syns galet tydligt på t.ex. http://kartor.eniro.se/
Om ni söker efter HUSBY, EKERÖ så ser ni det tokblåa om ni väljer att se kartan med FLYGFOTO.

Solen sken ju, som säkert på många andra ställen, som en tok!!

Jag hoppade i vattnet först av alla och när jag kom upp igen så hoppade killarna i och simmade ut en bit. Dykare älskar stället eftersom det är så djupt och dessutom har så klart vatten. Vad jag läst mig till på nätet så finns det inte så mycket skoj där nere förutom några träd som tydligen inte fälldes och fortfarande står rakt upp. Ja just ja, två cyklar lär finnas där också! Vi såg faktiskt när två dykare kom upp ur djupet men jag var för långsam med min kamera…ungefär som när älgen travade förbi mig härom helgen. 🙂

Trots att det är sand överallt. Det är ju trots allt ett sandhål….så lyckades jag hålla jordgubbarna helt utan sand. Gott!

När jag ser den här bilden är det tyvärr inte det blå vattnet jag tänker på. Jag ser bara att jag har fel glasögon på mig. Mina favoriter är ju borta…. Jag undrar var de kan vara??

Min son. Jag är bra stolt över honom. Jag är självklart stolt över min dotter också men hon var inte med oss idag. Idag låg hon utanför Blue Hotel på Lidingö och badade och solade med några kompisar. Det där hotellet är inte bara ett härligt ställe om man vill gifta sig, gå på spa, ha konferens eller bara sova en natt i stockholm. Det är också bra om man vill bada, sola och prata skit med kompisarna. Har ni varit där??

Utan att ha bränt oss, men blivit sjukt varma, lämnade vi stället efter cirka två timmar. Ingen av oss tre gick igång på det här. Hur skulle vi kunna göra det? Vi jämför med paradiset på jorden som vi faktiskt äger en snutt av. Blidö. Ingenting kan överträffa eller ens komma i närheten av hur bra det är där. Lyllo er som sitter på den kobben idag!!!

Min lillasyster Susanna bor på Ekerö så på vägen hem tog vi och svängde in hos dem och åt vår medhavda lunch. Jag fick en fin present i form av ett kuvert med ett brev inuti av lilla Tilda. Noah satt säkert hos sin mor.

Tilda glad och omedveten av kameran.

Tilda betydligt mer medveten om densamma.

Den här underbara blomman hittade jag i deras trädgård. Jag borde ha några såna här!!

Visst är det skönt när man slipper gissa hur folk känner?

Trots Marcus trötthet åkte vi tillsammans med syrrans familj till huset som de håller på och bygger. Det ska vara klart i september. Härligt! Lite röd färg på det där så. (Camilla: Ja, de tänker självklart måla det i Husmansrött!)

När vi kom hem så möttes vi av det här miljöhuset. Eller avsaknaden av…Det brann ner i natt. Visst är den första tanken att någon j#vel har tänt på det? Det skulle i och för sig kunna vara ett pucko också…..linolja i kombination med bomullstrasa eller nåt. Tydligen visste inte brandkåren. De kunde inte se några spår. Min fråga blir hur som helst: Var ska vi nu slänga soporna?

Ni har väl inte missat att jag körförbud på min bil va? Ni har väl inte missat att Per gått på semester och tänker ta sin bil till Göteborg? Det har inte jag…..suck, pust och tandagnisslan!! Vi tog alltså Pers bil och åkte iväg till ICA Maxi i Häggvik och handlade så jag klarar mig hela veckan utan att handla igen (hoppas hoppas håller tummarna). Skitkul sysselsättning när solen, trots att klockan var ungefär sju, stod högt på himlen!

Färdigmat, Färdigmat, Halvfabrikat, Färdigmat, Flingor, Mackor, Mjölk. All set.

Den här tjejen är extremt trött just idag. Det syns lång väg. Jag är sliten. Det måste vara värmen eller nåt. Det är tyvärr inte anledningen till det jag nu ska skriva, men hon lagar inte mat!

Vi hade tänkt att gå på bio nu men det finns ingen ork. Vi har därför laddat med en hel radda av avsnitt av Entourage. Nu ska jag se om den är så bra som Roggi säger!