28/6 INFLYTTNING!!!!!!!!!

Idag var det dags för inflyttning i de nya kontorslokalerna och alltså min första dag att åka med de kommunala färdmedlen på nästan tjugo år. Den ena delen hanterade jag bra, men den andra sköt jag lite på framtiden genom att helt enkelt lägga huvudet på sned och be snällt om skjuts. Det fungerade!

När jag vid halv sju klev in genom dörrarna på kontoret så kändes det på en gång att “här var det mysigare än sist”. Det var lite konstigt eftersom det inte satt några människor där (kanske självklart med tanke på tiden på dygnet) men bara det att det kommit in möbler och kartonger gjorde stor skillnad. Jag går väl lite långt om jag säger att stället fått en själ men jag hoppas ni förstår…

Förmiddagen fylldes av frågor från kollegor, problem att lösa, möbler att flytta, företag att ringa osv osv osv. Det gick i en faslig fart och när det var dags för lunch så gick en trött Maria ut och åt grillbuffé med sina kollegor. Mätta och glada bestämde vi oss för att gå och leta efter ett ställe där vi kunde köpa vår dagliga drog, Pepsi Max. Vi hittade inget ställe som hade en prisnivå som gör att de kan få bli vår hovleverantör men vi hittade Stockholms världsberömda korvkiosk: Günter’s!! Här bara måste jag köpa minst EN korv nu i år. Det måste man ju om man jobbar så nära som jag gör nu.

Vandalismen i Karlberg är lite söt!

Precis som min kollega Cim som tyvärr fick slita hund idag. Jag såg hur du fick kämpa för att hinna med det viktigaste och jag led med dig. Vet att det inte hjälper…men det kanske det gör om jag berättar att jag imorgon kommer med direktimport från Sollentuna? Ja, självklart det svarta guldet i dryckesform. Nu införskaffat till ett accepterbart pris 🙂

När hela dagen hade passerat satt fortfarande några it-killar utan fungerande skrivbord. Jag led verkligen med dem, men de gnällde inte utan satt glatt med sina laptops i knät. Vissa människor är liksom aldrig krångliga! Bara för det, så hoppas jag än mer att de där sabla skrivbordsskivorna ska komma imorgon. Vad ska man med skrivbordsunderreden till om man inga skivor har??

När jag kom hem efter jobbet (inte heller denna gång via pendel och buss utan liftandes med grannen) var jag riktigt trött. Huvud och fötter värkte men leendet satt på plats! Jag hann käka min middag innan jag blev inringd till kontoret för att fortsätta problemlöseriet. Nu sitter jag dock här hemma igen och tänker att jag gärna har fler såna här dagar. Det har varit riktigt skoj att kastas mellan uppgifter som skiljer sig så kapitalt från varandra att jag inte ens kunde ha föreställt mig dem om jag försökt.

Roligt helt enkelt. Fast efter en sån här dag så tänker jag nog belöna mig med att åka bil imorgon! Japp, så får det bli!

Kram på er, nu ska jag ta ett fotbad!