9/4 gräsänka dag 2

Hej du som läser detta…

Idag försov jag mig. Jag vaknade med ett ryck och kände i varenda nerv att jag sovit för länge. SKIT OXÅ! Jag kastade mig upp ur sängen och sprang (läs gick försiktigt men snabbt) nerför trappan och in i mina kläder. Trist sätt att börja dagen på eftersom man redan då vet att resten av dagen aldrig kan komma upp på topp-nivå. Jag skyller naturligtvis allt på min kollega Cim. Hon försov sig igår. Hon måste ha smittat mig!!

Vid halv ett träffade jag min klasskamrat från barndomen, Helene, över en lunch och en kaffe. Här peakade dagen ganska duktigt och vi babblade av oss lite onyttigt och nyttigt vetande och hänt-sen-sist-saker. På vägen hann jag också med en tur in på Lindex där jag hittade en klänning som satt som en smäck….eller ja, den satt som en klänning förstås inte som en huvudbonad, men ni fattar. Grejjen (som jag försöker komma till) var dock att den satt så galet bra. Den var som sydd till mig. Ett problem. Den var beige. Jag är beige. Alltså en: no match! Jag tvekade länge i provrummet innan jag till slut lät förståndet vinna och hängde tillbaka klänningen. En klänning som gör mig till en beige mus är inte ett bra köp, hur bra den än sitter.

När arbetsdagen kom till sitt slut tog jag en snabb tur via Sollentuna Centrum där de börjat ta betalt för parkeringen, trots att deras parkeringsgarage är ett skämt. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att planera och bygga för ut- och infart. De har överkryssade vägmarkeringar, övertejpade vägskyltar och två personer stående vid varje våningsplan för att peka åt folk att köra dit de ska. Sorgligt försök att skapa ordning. Jag lovar att jag hade lyckats lösa det där bättre än de har gjort! Ett mirakel inträffade dock: Jag hittade min smäck-klänning i SVART! Yehaaa!!
  

I vårt kök, på mitt köksbord, har två artonåringar under dagen börjat bygga en raket. På frågan om VARFÖR de bygger en raket fick jag till svar att de ska skjuta upp den i luften och sen med hjälp av vinklar, grader, hypotenusor och såna matematiska hjälpmedel räkna ut hur högt den flög….Gör alla påsklovslediga killar sånt?

Per är i Göteborg. Han åkte redan igår morse. Jag skrev inte något om det eftersom jag hade ögonen fulla av tårar igår. Hur som helst så kommer Per inte hem förrän sent på söndag kväll. Jag är gräsänka hela helgen. Det betyder alltså att jag måste laga mat varje dag helt själv. Hualigen! Jag måste också handla, diska, tvätta och sånt men det är ju helt okej. Matlagning å andra sidan….ve den som kom på att laga mat!! Hoppas fotomässan där nere är riktigt rolig, Perta. Så det är värt mitt lidande menar jag ッ

Det här var i alla fall det som jag till slut ställde på middagsbordet idag:
Riccotta- och Spenatfyllda tortellinis med tomat, basilika, fetaost och olivsås serverad med sallad

(Kommentar från Emma:
Det här var ju gott. Var det du eller pappa som kom på att du skulle laga det?
Matförtroendet är lågt hos min dotter *ler*)

Jag har beredskap ikväll så jag avvaktar lite med tjockvinet.
Tänk er dock att klockan tjugotvånollnoll så höjer jag mitt glas i en skål.
Skålar ni med mig??

/Majsan